«Πάμε πλατεία… να συνδεθούμε στο Internet;»

«Πάμε πλατεία… να συνδεθούμε στο Internet;»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Έλα, έμαθα ότι η πλατεία έχει αλλάξει εντελώς από την τελευταία φορά που ήρθα.

– Ναι την άλλαξαν εντελώς. Σε παίρνω με βίντεο-κλήση για να δεις πώς την έχουν φτιάξει.

–  Στείλε φωτογραφία μην χαλάσεις δεδομένα για βίντεο, δεν πειράζει.

– Όχι μην ανησυχείς έχει Wi-Fi το παγκάκι που κάθομαι.

Πριν από λίγα χρόνια, ο παραπάνω διάλογος θα φαινόταν αστείος, αν όχι τρελός. Μέσα από τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας, όμως, δεν είναι απίθανο να τον ακούσουμε τα επόμενα χρόνια.

Μετά τα έξυπνα κινητά, τις έξυπνες τηλεοράσεις και τις έξυπνες οικιακές συσκευές, με πρωτοβουλία της WIND οι δήμοι της χώρας ενισχύονται με «έξυπνα παγκάκια».

O πρώτος δήμος που έχει θέσει σε εφαρμογή το φιλόδοξο πλάνο της WIND είναι αυτός της Λάρισας. Ο τρόπος που λειτουργούν τα «έξυπνα παγκάκια» μπορεί να φαίνεται δυσνόητος ή ακόμη και αδύνατος σε πολλούς, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλός.

Συλλέγουν ηλιακή ενέργεια, η οποία τα καθιστά ενεργειακά αυτόνομα, ενώ προσφέρουν την δυνατότητα σε όσους κάθονται να φορτίσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Παράλληλα μπορούν να περιηγηθούν δωρεάν στο διαδίκτυο μέσω WI – FI, το οποίο στην περίπτωση της Λάρισας διατίθεται μέσω οπτικών ινών WIND Fiber.

Πλέον, η εποχή των δικτύων νέας γενιάς δεν αποτελεί μια ιδεατή κατάσταση στην οποία «θα φτάσουμε». Βρίσκεται μπροστά μας, και μας φωνάζει να την εξερευνήσουμε και την αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Τα χρόνια περνάνε, η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας, όμως φαίνεται πως αλλάζει και τις φράσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε.

«Πάμε πλατεία να… συνδεθούμε στο Internet;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή