Samsung: 13 Χρόνια στην Κορυφή της Παγκόσμιας Αγοράς Τηλεοράσεων

Samsung: 13 Χρόνια στην Κορυφή της Παγκόσμιας Αγοράς Τηλεοράσεων

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιστορία μισού και πλέον αιώνα, η Samsung Electronics έχει εξελιχθεί σε έναν τεχνολογικό ηγέτη κι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands διεθνώς.

Από το 1969 μέχρι και σήμερα, το όραμα της Samsung για διαμόρφωση του μέλλοντος με ανατρεπτικές ιδέες και τεχνολογίες αιχμής, παραμένει αμετάβλητο. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία επενδύει ετησίως περίπου το 8% των συνολικών εσόδων της για σκοπούς Έρευνας & Ανάπτυξης, γεγονός που την κατατάσσει στην 1η θέση ανάμεσα στους κορυφαίους επενδυτές Ε&Α διεθνώς[i].

Η σειρά τηλεοράσεων QLED έρχεται να επισφραγίσει τη φιλοσοφία της εταιρείας για παροχή δημιουργικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από λειτουργική αρτιότητα και εφαρμοσμένη καινοτομία. Με ενσωματωμένη προηγμένη 8Κ τεχνολογία, η Samsung επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των τηλεοράσεων, δίνοντας για πρώτη φορά στους καταναλωτές μια νέα, καθηλωτική, εμπειρία θέασης.

Με καινοτομίες που βασίζονται στον εξελιγμένο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, την ποιότητα εικόνας και τη χρηστικότητα, η Samsung διευρύνει τα όρια ψυχαγωγίας στο σπίτι και φέρνει τον Οκτώβριο τρείς νέες ίντσες (55”, 65”, 75”) στην QLED 8K (Q950), εμπλουτίζοντας τη σειρά των 82 και 98 ιντσών. Να σημειωθεί μάλιστα ότι πρόκειται για την πρώτη 55άρα 8Κ τηλεόραση στην ελληνική αγορά.

Samsung: 13 Χρόνια στην Κορυφή της Παγκόσμιας Αγοράς Τηλεοράσεων-1

Εξοπλισμένες με λειτουργίες ΑΙ, οι QLED τηλεοράσεις της Samsung δίνουν νέα βαρύτητα στον όρο «καινοτομία», καθώς συστήνουν στους χρήστες ένα νέο κόσμο ανάλυσης που αγγίζει την πραγματικότητα. Ο επεξεργαστής τεχνητής νοημοσύνης, αναλύει και αναβαθμίζει οποιοδήποτε περιεχόμενο και σκηνή σε ανάλυση 8Κ προσφέροντας σας μια νέα εμπειρία θέασης.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία HDR10+, οι τηλεοράσεις QLED της Samsung προβάλλουν εικόνα που συναρπάζει. Σε αντίθεση με το HDR10, το HDR10+ της Samsung, χρησιμοποιεί δυναμικά μεταδεδομένα για τέλεια διαχείριση της φωτεινότητας και των χρωμάτων, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαύσουν εντυπωσιακή αντίθεση, πλούσια, δυναμικά, ολοζώντανα χρώματα και λεπτομέρεια στην εικόνα. Η λειτουργία Quantum HDR βελτιστοποιεί τη φωτεινότητα κάθε σκηνής, για την απόδοση αληθοφάνειας και ασύγκριτης λεπτομέρειας τόσο σε σκοτεινά όσο και σε φωτεινά πλάνα. Παράλληλα, οι QLED τηλεοράσεις της Samsung αποδίδουν φωτεινότητα έως και 5000 nits, εξασφαλίζονται ρεαλιστικές εικόνες, γεμάτες πληροφορία. Άξια μνείας φυσικά, η τεχνολογία Quantum Dots της εταιρείας που επιτρέπει στο φως να αποδίδει ένα δισεκατομμύριο χρώματα στη νέα QLED. Μάλιστα, είναι οι μοναδικές τηλεοράσεις που έχουν λάβει πιστοποίηση από τον οργανισμό VDE για απόδοση όγκου χρώματος 100%.

Οι νέες QLED τηλεοράσεις της Samsung με το νέο πρίσμα τεχνολογίας QLC (Quantum Light Control) και τη λειτουργία διευρυμένης γωνίας θέασης (Ultra Viewing Angle), χαρίζουν κορυφαία εμπειρία θέασης από οποιοδήποτε σημείο. O συνδυασμός του οπίσθιου φωτισμού Direct Full Array, της τεχνολογίας Ultimate UHD Dimming της οποίας η εικόνα χωρίζεται σε έως και 2302 blocks και του φίλτρου Ultra Black που απορρίπτει έως και το 98% των ανακλάσεων, οι Samsung QLED τηλεοράσεις προβάλλουν περισσότερα σε κάθε σκηνή, ενώ μπορούν να αποδώσουν την βέλτιστη εικόνα σε κάθε περιβάλλον, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους! Με έως και 960 ζώνες ελέγχου για τον βέλτιστο δυνατό έλεγχο και την τέλεια απόδοση μαύρου, οι θεατές απολαμβάνουν εντονότερες αντιθέσεις, βαθύτερα μαύρα στις σκοτεινές σκηνές και φωτεινότερα λευκά στις φωτεινές σκηνές.

Oι ευφυείς τηλεοράσεις της Samsung διαθέτουν επιπρόσθετα την πλατφόρμα SmartThings, δίνοντας στους κατόχους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται όλες τις έξυπνες συσκευές τους, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, ενώ η λειτουργία Bixby 2.0 αναλαμβάνει ρόλο προσωπικού βοηθού, ο οποίος ενεργοποιείται μέσω φωνητικής εντολής στο τηλεχειριστήριο.

Ανάλογης βαρύτητας και εξίσου σημαντική είναι η λειτουργία Game Enhancer η οποία βελτιστοποιεί και την ποιότητα της εικόνας, μειώνοντας παράλληλα το input lag σε απίστευτα επίπεδα για καθηλωτική εμπειρία gaming.

Samsung: 13 Χρόνια στην Κορυφή της Παγκόσμιας Αγοράς Τηλεοράσεων-2

Όσον αφορά στην αισθητική του χώρου, η λειτουργία Ambient mode επιτρέπει στις QLED τηλεοράσεις της Samsung να εναρμονίζονται με το χώρο, ακόμα σε κατάσταση αδράνειας. Η οθόνη έχει την ικανότητα να μιμείται οποιαδήποτε απόχρωση (ακόμη και εκείνη του τοίχου), να προβάλλει διάφορα widgets, έργα τέχνης ή φωτογραφίες, με ελάχιστη κατανάλωση και 10ετή εγγύηση Burn in Free. Ταυτόχρονα, το One Invisible Connection, ένα οπτικό καλώδιο μήκους 5 μέτρων (προαιρετικά 15 μέτρων) μεταφέρει όλα τα σήματα εικόνας και ήχου, ακόμα και την τροφοδοσία ρεύματος στην TV, βάζοντας τέλος στην ακαταστασία των καλωδίων.

Η αξιοσημείωτη πρόοδος της εταιρείας στην ανάπτυξη της 8Κ QLED τεχνολογίας και η πρωτοστασία της στη δημιουργία της «Ένωσης 8Κ» για την προώθηση και εκπαίδευση σχετικά με το 8Κ περιεχόμενο, συνέβαλε στην ενίσχυση των πωλήσεων 8Κ QLED τηλεοράσεων, οι οποίες άγγιξαν τον εντυπωσιακό αριθμό των 2 εκατομμυρίων τεμαχίων, μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αναδεικνύοντας την καταναλωτική τάση για τηλεοράσεις υψηλής ποιότητας, με μεγάλες οθόνες.

Τέλος, η 82άρα της σειράς Q950 βραβεύτηκε φέτος από την EISA (European Image & Sound Accosiation) ως το καλύτερο προϊόν της χρονιάς 2019-2020, στοιχείο που επιβραβεύει και παράλληλά πιστοποιεί την ανώτερη ποιότητα και την κορυφαία απόδοση της εν λόγω σειράς.

[1] €13.44 δις, σύμφωνα με το 2018 EU Industrial R&D Investment Scoreboard, Απολογισμός Βιωσιμότητας 2019

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή