ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η κονσόλα του ενός εκατομμυρίου: Σε δημοπρασία το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation

Η κονσόλα του ενός εκατομμυρίου: Σε δημοπρασία το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation

Το αυθεντικό πρωτότυπο του PlayStation θα πωληθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο σε δημοπρασία μέσω του οίκου Heritage Auctions.

Η πιθανώς πιο σπάνια κονσόλα παιχνιδιού, συνεργατική προσπάθεια της Nintendo και της Sony, αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980 και θεωρείται η καλύτερη των θρύλων των video games, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οίκου.

Ο ιδιοκτήτης της απέρριψε στο παρελθόν προσφορά εκατομμυρίων δολαρίων – o Τέρι Ντίμπολντ ισχυρίζεται ότι απέρριψε 1,2 εκατ. δολάρια από συλλέκτη στη Νορβηγία. Τώρα, η τιμή πώλησης θα αποφασιστεί στη δημοπρασία. 

Γνωστή ως Play Station, η κονσόλα ήταν ένα πρωτότυπο μηχάνημα που μπορούσε να παίξει τόσο παιχνίδια από κασέτα NES όσο και παιχνίδια από CD. Σκοπός της ήταν η σύμπραξη της Sony με την Nintendo, προτού η δεύτερη αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Στη συνέχεια, η Sony δημιούργησε τη δική της αποκλειστική κονσόλα PlayStation το 1994.

Το 2009, ο Τέρι Ντίμπολντ βρήκε τυχαία το απίστευτα σπάνιο πρωτότυπο σε δημοπρασία σε ένα σωρό «παλιά πράγματα» και το αγόρασε έναντι 75 δολαρίων.

Είναι το τελευταίο Play Station στην κατοχή ιδιώτη και κανείς δεν έχει ιδέα πόσο θα αγοραστεί: εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια δολάρια, ειδικά εάν υπάρξει πόλεμος προσφοράς μεταξύ συλλεκτών ή μουσείων.