Στα σκαριά το πρώτο tablet με Firefox OS

Στα σκαριά το πρώτο tablet με Firefox OS

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα βήμα πιο κοντά ήρθε η κυκλοφορία του πρώτου tablet με λειτουργικό Firefox OS, καθώς το ίδρυμα Mozilla παρέλαβε για δοκιμές την πρωτότυπη συσκευή από την κινεζική Foxconn, η οποία έχει αναλάβει να το κατασκευάσει.

Το «ανοικτό» λειτουργικό Firefox OS που ανέπτυξε η Mozilla έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε smartphone – με ένα μάλιστα από αυτά, το Alcatel One Touch Fire, να διατίθεται και στην Ελλάδα από την Cosmote. Η κυκλοφορία tablet θα είναι το επόμενο βήμα για το ίδρυμα, το οποίο έχει έτσι κι αλλιώς ξεκαθαρίσει πως στα σχέδιά του είναι το Firefox OS να ενσωματωθεί σε κάθε είδους «έξυπνη» συσκευή. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι γνωστό το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για αυτό τον σκοπό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρωτότυπης ταμπλέτας έγιναν γνωστά από τον γνωστό προγραμματιστή Asa Dotzler, με ανάρτηση στο μπλογκ του. Οι προδιαγραφές δείχνουν ότι, όπως και στα κινητά τηλέφωνα, έτσι και στην περίπτωση των tablet η Mozilla θα επιδιώξει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον αρχικά ένα μοντέλο με προσιτή τιμή, το οποίο θα καλύπτει άνετα τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. Αν και ο Dotzler δεν αναφέρει τίποτε για το πιθανό κόστος του, το μοντέλο μοιάζει αρκετά με ένα tablet που κατασκεύασε η Foxconn και το οποίο πωλείται στην Κίνα στα 150 δολάρια.

Η συσκευή με το Firefox OS είναι εφοδιασμένη με τετραπύρηνο επεξεργαστή Allwinner A31 χρονισμένο στο 1 GHz, μνήμη RAM 2 GB και αποθηκευτικό χώρο 16 GB, που θα μπορεί να επεκταθεί με κάρτες μνήμης microSD. Επίσης, συνδέεται στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi και διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών, με ανάλυση 1280 x 800 και πάνελ IPS. Αξιοσημείωτο είναι πως ενσωματώνει μπαταρία 7000 mAh όπως και δύο κάμερες, με ανάλυση 2 και 5 Megapixel αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή