«Δώρο Θεού» το ίντερνετ σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο

«Δώρο Θεού» το ίντερνετ σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δώρου Θεού» είναι σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο το διαδίκτυο, καθώς αποτελεί έναν δίαυλο επικοινωνίας ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Η δήλωση προέρχεται από γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ποντίφικας την Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Γενεύης, ο οποίος είναι προστάτης των δημοσιογράφων και των συγγραφέων.

Στην ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σημειώνει πως η «πρωτόγνωρη πρόοδος» της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων έχει δημιουργήσει μια αίσθηση κοινότητας για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Έτσι, προσθέτει, το ίντερνετ μπορεί να συμβάλει στην επίλυση θρησκευτικών, οικονομικών και πολιτικών διαφορών. «Το διαδίκτυο προσφέρει τεράστιες δυνατότητες αλληλεγγύης. Αυτό είναι εξαιρετικό καλό, δώρο Θεού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος βέβαια παραδέχεται πως ο παγκόσμιος ιστός μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις, αφού η τεράστια διάδοση των social media απειλεί να αποξενώσει τους χρήστες από τις οικογένειες και τους φίλους τους. Επίσης, αν και είναι εύκολο να περιχαρακωθεί κανείς σε έναν δικό του κόσμο, απομονωμένος από τον πλούτο των διαφορετικών απόψεων που κατατίθενται στα κοινωνικά δίκτυα, ο ίδιος εκτιμά πως τα οφέλη της κοινωνικής δικτύωσης υπερκεράζουν τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους.

Με ένα σχόλιο που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, στην ίδια ανακοίνωση ο Ποντίφικας καλεί τους Καθολικούς να είναι πιο ανοικτοί στον διάλογο με πιστούς άλλων θρησκειών, αποκηρύσσοντας την πεποίθηση πως εκείνοι κατέχουν τη μία και μοναδική αλήθεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή