BioCos: Μια πλατφόρμα που διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς με χρήση αλγόριθμου

BioCos: Μια πλατφόρμα που διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς με χρήση αλγόριθμου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η BioCos αποτελεί μία εταιρεία Βιοπληροφορικής και Βιοτεχνολογίας, που με τη χρήση γενετικής πληροφορίας (DNA) εντοπίζει τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων. Η ιδέα γεννήθηκε από τη σύνδεση σημαντικής ερευνητικής εμπειρίας και προθυμίας για καινοτομία. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί βασίζεται σε έναν καινοτόμο αλγόριθμο (True-Plant BioCoS) ικανό να εξάγει βιοδείκτες (στοιχεία DNA που υπάρχουν στο γονιδίωμα), με σκοπό να διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν σε μια φιάλη ελαιολάδου. Η αυθεντικότητα του DNA παρέχει στις εταιρείες ελαιολάδου την απαραίτητη προστασία από δόλιες ενέργειες κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η BioCos συμμετείχε στο 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και απέσπασε το 5ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των €1.500.

Η Εθνική Τράπεζα διοργανώνει τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας στο πλαίσιο του NBG Business Seeds, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες, επιχειρηματικά σχέδια και start-ups. Μετά από 10 επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στην Ελλάδα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ η υποβολή συμμετοχών στην 11η διοργάνωση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

BioCos: Μια πλατφόρμα που διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς με χρήση αλγόριθμου-1

Κι επειδή όλα ξεκινούν από μια ιδέα, έναν σπόρο… Εάν θέλεις το επόμενο seed που θα ξεχωρίσει να είναι το δικό σου, μάθε περισσότερα για το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας και δήλωσε συμμετοχή έως 8 Οκτωβρίου 2020 στις 15:00: nbg.gr/nbgseeds/competition.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή