Διδάσκοντας αγγλικά στα παιδιά της Συρίας εν μέσω εμφυλίου (βίντεο)

Διδάσκοντας αγγλικά στα παιδιά της Συρίας εν μέσω εμφυλίου (βίντεο)

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καιρούς δύσκολους από πολλές απόψεις, η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την εξ αποστάσεως μάθηση για παιδιά σε όλο τον κόσμο, είτε είναι κλεισμένα στο σπίτι λόγω καραντίνας από τον κορωνοϊό είτε για άλλους λόγους, όπως ο πόλεμος.

Σε βίντεο που ανήρτησαν οι βρετανικές αρχές, μεταξύ των οποίων και το Φόρειν Όφις, εμφανίζονται οι εφαρμογές για κινητό και τάμπλετ που βοηθούν τους δασκάλους να μάθουν να διδάσκουν εξ αποστάσεως, και τα παιδιά να μαθαίνουν από τηλεμαθήματα, όχι μόνο την αγγλική γλώσσα αλλά και άλλα πράγματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η χρήση του από δασκάλα στην Ιντλίμπ της Συρίας, που έχει υποφέρει εδώ και χρόνια από τον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Η ίδια τονίζει πόση ανάγκη έχουν τα παιδιά για μάθηση, που προσφέρει πέρα από γνώσεις και μια αίσθηση κανονικότητας, ακόμη κι αν αυτό γίνεται από το σπίτι του ή, όπως λέει από τη σκηνή τους.

«Τα πρωτάκια και τα δευτεράκια μου έχουν περάσει τραυματικά χρόνια, χάνοντας αγαπημένους ανθρώπους και τα σπίτια τους, χωρίς να γνωρίζουν πού θα πέσει η επόμενη βόμβα, αν και ευτυχώς υπάρχει μια παύση τώρα στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς,» λέει η Νταλάλ από την Ιντλίμπ.

«Όταν ένα παιδί βιώσει τον φόβο και την αστάθεια, είναι πολύ σημαντικό να αποκτά μια κάποια καθημερινότητα που το βοηθά να συνέλθει και να αντεπεξελθει με υγιή τρόπο,» προσθέτει η δασκάλα από τη Συρία που χρησιμοποιεί την εφαρμογή εκμάθησης αγγλικών της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή