ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ε.Ε.: Αθρόες παραγγελίες νοσοκομείων για τα ρομπότ που καθαρίζουν τον κορωνοϊό

Ε.Ε.: Αθρόες παραγγελίες νοσοκομείων για τα ρομπότ που καθαρίζουν τον κορωνοϊό

Σε μαζικές παραγγελίες προβαίνουν τα νοσοκομεία ανά την Ευρώπη στα ειδικά ρομπότ εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας, ικανής να καθαρίζει χώρους από τον κορωνοϊό. 

Μόνο στην Ισπανία σχεδόν 200 νοσοκομειακές μονάδες έχουν παραγγείλει τα να πάρουν ρομπότ που έχουν αποτελεσματικότητα 99,99% στον καθαρισμό κλειστών χώρων από κάθε επικίνδυνο μικροοργανισμό, περιλαμβανομένου και του SARS-CoV-2, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Υπολογίζεται ότι οι παραγγελίες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνούν τις 500.

Τα αποστειρωτικά ρομπότ συνιστούν πάντρεμα δύο τεχνολογιών, της ρομποτικής και της υπεριώδους ακτινοβολίας, και είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε καιρούς πανδημίας, αφού καθαρίζουν αίθουσες από ιούς χωρίς καμμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Πρόκειται για την εφαρμογή που ανέπτυξε μια εταιρία από τη Δανία, η Blue Ocean Robotics, και έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις Βρυξέλλες να ενθαρρύνουν ενεργά την αγορά και χρήση των αποστειρωτικών ρομπότ, ειδικά σε δομές υγείας.

Οι Βρυξέλλες θέλουν να διανεμηθούν τα πρώτα 50 ρομπότ τον Νοέμβριο και στη συνέχεια να μοιράζονται με τον ίδιο ρυθμό των 50 κάθε μήνα σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Πηγή: El Pais