Τα 5 καλύτερα smartphones της Xiaomi

6' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Xiaomi είναι ένα από τα “hot” ονόματα στην αγορά των smartphones και εδώ που τα λέμε, όχι άδικα. Την τελευταία δεκαετία, η κινεζική εταιρεία έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου, κερδίζοντας το «δύσκολο» δυτικό κοινό με τις καινοτόμες συσκευές της. Οι τελευταίες καλύπτουν κάθε γούστο, ανάγκη και βαλάντιο και με όπλο τα πρωτοποριακά τεχνικά τους χαρακτηριστικά και την κορυφαία σχέση τιμής/απόδοσης, έχουν εξελιχθεί στις πλέον δημοφιλής.

Με τόσες διαθέσιμες επιλογές όμως, είναι λογικό ο καταναλωτής κάπου να μπερδεύεται, μη γνωρίζοντας τι να επιλέξει. Εμείς ξεχωρίσαμε τις πέντε καλύτερες συσκευές της Xiaomi, εντοπίσαμε τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους και σου τις παρουσιάζουμε έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να κάνεις την αγορά σου, να βρεις ευκολότερα το smartphone που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Το top5 της Xiaomi

1. Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Οι απαιτητικοί χρήστες που θέλουν να πιάνει τόπο μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύουν, θα βρουν στο Redmi Note 9 Pro ένα κορυφαίο mid-range smartphone με σπουδαία τεχνικά χαρακτηριστικά και προηγμένες λειτουργίες. Είναι πανίσχυρο, έτσι ώστε να καλύπτει όλα τους τα «θέλω», προσφέροντας μία απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης. Γι’ αυτό φροντίζουν ο Snapdragon 720G με τα 6 GB RAM, τη στιγμή που η μηχανή AI έρχεται να προσαρμόσει τη συσκευή ακόμα περισσότερο στις ανάγκες σου. Στα της χωρητικότητας, τα 64/128 GB πλαισιώνονται από κάρτα microSD έως 512 GB για να περάσεις όσα apps, βίντεο και τραγούδια επιθυμείς.

Τα 5 καλύτερα smartphones της Xiaomi-1

Η κρυστάλλινη οθόνη των 6,67 ιντσών, είναι υψηλής φωτεινότητας και αποδίδει ανάλυση FHD+ (2400×1080 pixels) για να απολαμβάνεις σε μοναδική ποιότητα το περιεχόμενο της αρεσκείας σου. Το εξαιρετικά λεπτό της πλαίσιο θα σου επιτρέψει να εστιάσεις εκεί που βρίσκεται όλη η δράση. Στο πίσω μέρος του, το σύστημα τεσσάρων καμερών με αναλύσεις 64 + 2 + 8 + 5 MP θα σου χαρίσει εικόνες σπουδαίας αντίθεσης και γεμάτες λεπτομέρειες, μέρα και νύχτα. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μάλιστα, κάθε λήψη σου θα γίνεται με τις κατάλληλες ρυθμίσεις -χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό! Στην πρόσοψη υπάρχει κάμερα 16 MP για τις βιντεοκλήσεις και τις selfies σου ενώ η μπαταρία των 5020 mAh διαθέτει και λειτουργία ταχείας φόρτισης 30 W.

2. Xiaomi Poco X3

Τα κινητά που απευθύνονται σε gamers, είθισται να ενσωματώνουν τελευταίας γενιάς τεχνολογία και να είναι σε θέση να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις, με την τιμή τους ως εκ τούτου να μην είναι ακριβώς προσιτή. Το Poco X3 όμως έρχεται να κάνει τη διαφορά, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι στην Xiaomi… δεν παίζουν! Η IPS οθόνη των 6,67 ιντσών διαθέτει FHD+ ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz για απόλυτο ομαλό gameplay. Την ίδια στιγμή, ο ρυθμός αναγνώρισης αφής των 240 Hz έρχεται να σου δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σου, καταγράφοντας στιγμιαία το κάθε σου άγγιγμα για άμεση επίδραση στο παιχνίδι σου.

Τα 5 καλύτερα smartphones της Xiaomi-2

Μέσα του το Poco X3 κρύβει τον βραβευμένο Snapdragon 732G ο οποίος και του εξασφαλίζει απίστευτη ισχύ έτσι ώστε να απολαύσεις τα αγαπημένα σου video games και να τρέξεις κάθε app, όσο απαιτητικό κι αν είναι αυτό. Η τεχνολογία ψύξης LiquidCool 1.0 κρατά τη θερμοκρασία χαμηλή, με τα 6 GB LPPDR4X RAM και τον αποθηκευτικό χώρο 128 GB UFS 2.1 να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις της συσκευής. H Xiaomi έχει εξοπλίσει το smartphone με διπλά στερεοφωνικά ηχεία και μηχανισμό 4D δονήσεων, ενώ την όλη εμπειρία φέρνει στα μέτρα σου το Game Turbo 3.0. Η μπαταρία των 5160 mAh με λειτουργία ταχείας φόρτισης 33 W, τέλος, θα σε καλύψει απόλυτα χαρίζοντάς σου την απαιτούμενη αυτονομία ακόμα και κατά τη διάρκεια των μαραθωνίων gaming σου!

3. Xiaomi Redmi 9C

Για όσους αναζητούν μία entry μεν πρόταση, ικανή δε να τους προσφέρει μία ολοκληρωμένη και απόλυτα σύγχρονη εμπειρία, η Xiaomi έχει να προτείνει το Redmi 9C. Σε τρία υπέροχα χρώματα και με μεγάλη IPS οθόνη 6,53 ιντσών, υψηλής φωτεινότητας και HD+ ανάλυσης, δε θα έχεις απλά μία άνετη εμπειρία χρήσης (σε αυτό βοηθά και η χαμηλή εκπομπή της κουραστικής για τα μάτια μπλε ακτινοβολίας), αλλά θα παρακολουθείς βίντεο, θα ενημερώνεσαι, θα παίζεις (διατίθεται τεχνολογία HyperEngine για καλύτερες επιδόσεις) και θα μείνεις σε επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Τα 5 καλύτερα smartphones της Xiaomi-3

Η συσκευή διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio G35, 2 GB RAM και 32/64 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου τον οποίο και μπορείς να αυξήσεις με μία κάρτα μνήμης microSD. Η μπαταρία των 5000 mAh θα σου χαρίσει κορυφαία αυτονομία που αγγίζει τις 21 ώρες συνεχούς προβολής βίντεο, ενώ η dual SIM λειτουργία είναι ό,τι πρέπει για να σε γλιτώσει από την ανάγκη χρήσης δύο συσκευών. Απόλαυσε ξεκλείδωμα στη στιγμή μέσω σάρωσης προσώπου και απαθανάτισε κάθε σου στιγμή με τις δύο κάμερες 13 + 2 MP (συν ακόμα μία 5 MP στην πρόσοψη για βιντεοκλήσεις).

4. Xiaomi Mi 10

Το Xiaomi Mi 10 ανήκει στη high-end κατηγορία συσκευών. Πρόκειται για μία πανίσχυρη πρόταση με επεξεργαστή Snapdragon 865 στα 7 nm και 8 GB LPDDR5 RAM, 128 GB χωρητικότητας τύπου UFS 3.0 για κορυφαίες ταχύτητες και GPU Adreno 650 με πρωτοποριακό σύστημα υδρόψυξης. Η συσκευή είναι σε θέση να ανταποκριθεί ακόμα και στις απαιτητικότερες καταστάσεις multitasking, καθώς επίσης και να τρέξει κάθε παιχνίδι προσφέροντας εκπληκτικά γραφικά και απόλυτα ομαλό animation. Σε αυτό συνεισφέρει τα μέγιστα η AMOLED οθόνη των 6,67 ιντσών με τον ρυθμό ανανέωσης των 90 Hz. Ο δε ρυθμός δειγματοληψίας των 180 Hz εγγυάται απόκριση άνευ προηγουμένου.

Τα 5 καλύτερα smartphones της Xiaomi-4

Σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες σου όχι μόνο επί του παρόντος αλλά και στο μέλλον, το Mi 10 διαθέτει 5G συνδεσιμότητα, έτσι ώστε να ζήσεις μία πρωτόγνωρη εμπειρία πλοήγησης στο internet, με απίθανες ταχύτητες, χωρίς κολλήματα και ενοχλητικές καθυστερήσεις. Η μπαταρία των 4780 mAh δεν προσφέρει μόνο λειτουργία ταχείας φόρτισης στα 30 W αλλά και αντίστροφης φόρτισης 10 W προκειμένου να φορτίσεις τα gadget σου χρησιμοποιώντας την ίδια τη συσκευή. Αν στα παραπάνω προσθέσεις τις συγκλονιστικές επιδόσεις του στη φωτογραφία (τέσσερις κάμερες 108 + 13 + 2 + 2 MP με εγγραφή μέχρι και 8K βίντεο), τον στερεοφωνικό ήχο, το WiFi 6 και βέβαια το MIUI 11 που πλαισιώνει το Android 10, έχεις μία από τις πλέον ολοκληρωμένες συσκευές της αγοράς.

5. Xiaomi Redmi 9

Το «καμάρι» της budget κατηγορίας, το Redmi 9 συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη μεγάλη οθόνη με το τετραπλό σύστημα κάμερας και όλα αυτά σε μία τιμή κάτω από το φράγμα των 200€. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η IPS οθόνη των 6,53 ιντσών προσφέρει μοναδικές εμπειρίες θέασης χάρη στο μεγάλο της μέγεθος και την ανάλυση των 2340×1080 pixels. Μέσω αυτής θα είσαι σε θέση να απολαύσεις στο έπακρο όλα όσα έχει να σου προσφέρει το Android 10, να streamάρεις περιεχόμενο από τις υπηρεσίες της αρεσκείας σου και να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια.

Τα 5 καλύτερα smartphones της Xiaomi-5

Γι’ αυτό το τελευταίο θα φροντίσει ο οκταπύρηνος MediaTek Helio G80 που πλαισιώνεται από 4 GB μνήμης RAM. Στα της χωρητικότητας τα 32/64 GB του Redmi 9 μπορούν να αυξηθούν με μια κίνηση, με την προσθήκη μίας microSD έως και 256 GB. Στα της κάμερας, το σύστημα 13 + 2 + 8 + 5 MP θα σου χαρίσει ολοζώντανες εικόνες και απίθανα βίντεο, απαθανατίζοντας τις σημαντικότερες στιγμές της καθημερινότητάς σου, την ώρα που η κάμερα πρόσοψης των 8 MP θα σου προσφέρει selfies γεμάτες χαμόγελα. Στα παραπάνω πρόσθεσε τη μπαταρία-τέρας των 5020 mAh και έχεις την απόλυτη value for money πρόταση!

Βρες το Xiaomi που σου ταιριάζει

Όπως θα διαπίστωσες ήδη, οι προτάσεις της Xiaomi είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως ό,τι τύπος χρήστη κι αν είσαι, όσο κι αν είναι το budget σου και όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, θα βρεις το smartphone που θα σε καλύψει απόλυτα μέσα από τη γκάμα της. Σε καλή μεριά λοιπόν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή