Η επανάσταση των ψηφιακών συναλλαγών ήρθε στο κινητό μας

Η επανάσταση των ψηφιακών συναλλαγών ήρθε στο κινητό μας

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας με τον κόσμο να οδεύει τα τελευταία χρόνια προς μία νέα εποχή «χωρίς μετρητά». Δραστική ώθηση στην μετάβαση αυτή ήρθε να φέρει η πανδημία της Covid-19.

Μέσα σε όλες τις σαρωτικές αλλαγές που έφερε ο ιός στη ζωή μας, πυροδότησε και μία άνευ προηγουμένου αύξηση στις ανέπαφες πληρωμές. Τα ψηφιακά πορτοφόλια ήρθαν για να μείνουν και να γίνουν για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της νέας «κανονικότητας». Οι Millenials είναι εκείνοι που «οδηγούν» την αλλαγή, αφού είναι και η δυναμική ομάδα της κατανάλωσης. Οι νεότεροι σίγουρα θα ακολουθήσουν, καθώς είναι απολύτως εξοικειωμένοι με τη χρήση mobile εφαρμογών. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι όμως έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Έρευνα της Pew Research έδειξε ότι το 34% των ενηλίκων έως 50 ετών παγκοσμίως περνά ήδη μία τυπική εβδομάδα χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου μετρητά.

Στη χώρα μας οι ψηφιακές συναλλαγές κερδίζουν επίσης συνεχώς έδαφος, με τους καταναλωτές να επιζητούν ουσιαστικά δύο πράγματα: ευκολία και ασφάλεια. Στο περιβάλλον αυτό το ψηφιακό πορτοφόλι της Edenred έρχεται να λειτουργήσει ως ένα πολύτιμο εργαλείο και να απελευθερώσει τις mobile πληρωμές με κάρτα Ticket Restaurant®.

Πώς το κινητό γίνεται μέσο ανέπαφων συναλλαγών

Η υπηρεσία Edenred Pay είναι το ψηφιακό πορτοφόλι για κατόχους καρτών Ticket Restaurant® με Android συσκευή. Σε συνέχεια του Apple Pay, τώρα και οι κάτοχοι Android συσκευών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με την Ticket Restaurant® κάρτα τους, πλησιάζοντας απλά την Android συσκευή τους στο POS, μετατρέποντάς την με μία κίνηση σε μέσο ανέπαφων συναλλαγών, μέσω της εφαρμογής MyEdenred®.

Η επανάσταση των ψηφιακών συναλλαγών ήρθε στο κινητό μας-1

Η χρήση της υπηρεσίας Edenred Pay βήμα-βήμα

Τo μόνο που χρειάζεται για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι το άνοιγμα της εφαρμογής και η προσθήκη της κάρτας Ticket Restaurant® στο ψηφιακό πορτοφόλι της Edenred. Με δύο μόνο click, οι κάτοχοι Android συσκευών θα είναι έτοιμοι να ζήσουν τη νέα εμπειρία mobile πληρωμών.

Στην συνέχεια, για τη χρήση της υπηρεσίας, αρκεί το ξεκλείδωμα του κινητού και η προσέγγισή του στο τερματικό. Μόλις πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, εμφανίζεται αυτόματα στην εφαρμογή MyEdenred®.

Έτσι, και οι κάτοχοι καρτών Ticket Restaurant® μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, εύκολα, αλλά και με ασφάλεια. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο edenred.gr/edenredpay. 

Ασφαλείς συναλλαγές

Μερίδα καταναλωτών θα ήθελε να έχει την ευκολία των πληρωμών μέσω του κινητού, αλλά ανησυχεί για την ασφάλεια τέτοιου είδους συναλλαγών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο υπάρχουν εγγυήσεις.

Οι πληρωμές μέσω Edenred Pay είναι απόλυτα ασφαλείς, καθώς οι πληροφορίες της κάρτας δεν αποθηκεύονται στη συσκευή και δεν μεταφέρονται ποτέ στο κατάστημα. Παράλληλα, διατηρούνται ασφαλείς και εμπιστευτικές, μέσω ενός μοναδικού διακριτικού δεδομένων (token) που χρησιμοποιείται για κάθε συναλλαγή ξεχωριστά.

«Τους τελευταίους μήνες, οι νέες συνθήκες που βιώνουμε έχουν δημιουργήσει μία νέα καθημερινότητα και έναν τρόπο ζωής ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα από μέρους μας. Στην Edenred αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε και να προσφέρουμε καινοτόμες, πρακτικές και εύχρηστες λύσεις για όλους» σημείωσε ο κος Θάνος Αμπάζης, ΙΤ Director της Edenred.

«Την περίοδο αυτή λοιπόν που – περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία είναι επιτακτική – παρουσιάζουμε, σε συνέχεια του Apple Pay, το νέο ψηφιακό πορτοφόλι Edenred Pay, για κατόχους καρτών Ticket Restaurant® με Android συσκευή, παρέχοντας έτσι την υπηρεσία πληρωμών μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού στο 100% των κατόχων καρτών Ticket Restaurant®. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάλειπτα, με βασικό στόχο να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες και διευρυμένες δυνατότητες στους κατόχους των λύσεων μας» συμπλήρωσε. 

Η υπηρεσία Edenred Pay είναι διαθέσιμη για συναλλαγές σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου Ticket Restaurant®, που διαθέτουν τερματικό ανέπαφων συναλλαγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή