Γιατί το Twitter λανσάρει το «Super Follow»

Γιατί το Twitter λανσάρει το «Super Follow»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια νέα λειτουργία, το «Super Follow», ποντάρει το Twitter, επιχειρώντας να αυξήσει τους ενεργούς χρήστες και να τονώσει τις πηγές εσόδων.

Κατά τη διοίκηση της εταιρείας, η συγκεκριμένη λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να χρεώνουν τους followers (ακολούθους), προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες.

Επί της ουσίας, θα πρόκειται για tweets – bonus, στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν την παραπάνω λειτουργία. Το ύψος του αντιτίμου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό.

Πέρα από tweets, όσοι κάνουν χρήση του «Super Follow» θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ομάδες χρηστών, σε ημερήσια newsletter, καθώς κι άλλες υπηρεσίες.

Αντίστοιχες λειτουργίες, μέσω απευθείας πληρωμών του χρήστη, έχουν δημιουργήσει άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Youtube και το GitHub.

Πέραν του «Super Follow», το Twitter ανακοίνωσε και τη λειτουργία των λεγόμενων «Κοινοτήτων», οι οποίες θα λειτουργούν όπως ακριβώς και τα Groups στο Facebook. Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν ή να συμμετάσχουν στις «Κοινότητες», ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Η αμερικανική εταιρεία έχει ως στόχο τον διπλασιασμό των ετήσιων εσόδων με ορίζοντα το 2023. Τα 2020, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 3,7 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, προσδοκά αύξηση των ενεργών χρηστών σε περισσότερους από 315 εκατ. έως το δ’ τρίμηνο του 2023 –από 192 εκατ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Διαβάστε ακόμη: Τα όρια της ελευθερίας και του ελέγχου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή