Ψηφιακή Μέριμνα: Τα tablets και laptops που χρειάζονται οι μαθητές

Ψηφιακή Μέριμνα: Τα tablets και laptops που χρειάζονται οι μαθητές

H Lenovo προτείνει λύσεις για τους δικαιούχους των voucher των 200 ευρώ.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακής Μέριμνας, το οποίο δίνει σε μαθητές και φοιτητές voucher 200 ευρώ για να αγοράσουν laptop, tablet ή προσωπικό υπολογιστή. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί περισσότερες από 367.000 αιτήσεις, καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος, που έχει συνολικό ύψος 112 εκατ. ευρώ, θα στηριχθούν 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών, βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος, στις 30 Ιουλίου. Άλλωστε, παρά την επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης διδασκαλία, η εμπειρία της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης ανέδειξε τα tablets και τα laptops σε βασικό εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συνέβαλε τελικά ώστε και ο τομέας της εκπαίδευσης να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς.

Ψηφιακή Μέριμνα: Τα tablets και laptops που χρειάζονται οι μαθητές-1
Tab M10 FHD Plus (2nd Gen)

 

Το κόστος απόκτησης ενός tablet ή ενός φορητού υπολογιστή που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών ή των φοιτητών, μπορεί να μην είναι απαγορευτικό, όμως, για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό οικογενειών, δεν είναι ευκαταφρόνητο. Σε αυτές τις οικογένειες απευθύνεται το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, το οποίο προσφέρει επιδότηση 200 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού (tablet, φορητός ή προσωπικός υπολογιστής).

Ψηφιακή Μέριμνα: Τα tablets και laptops που χρειάζονται οι μαθητές-2
Lenovo IdeaPad 3

 

Για κατασκευαστές, όπως η Lenovo, το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα αποτελεί μία ευκαιρία να αναδείξουν περαιτέρω τη σημασία που έχει η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στον χώρο της εκπαίδευσης. Αυτός είναι και ο λόγος που η Lenovo, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστικών συσκευών παγκοσμίως, έχει επιλέξει μία ευρεία γκάμα από tablets και φορητούς υπολογιστές, προκειμένου να προσφέρει επιλογές που καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες μαθητών και φοιτητών.

Για παράδειγμα, για όσους αναζητούν έναν φορητό υπολογιστή με δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, η Lenovo προτείνει τη σειρά Ideapad 3, με μοντέλα 14, 15 και 17 ιντσών, επεξεργαστές Intel Core & AMD, καθώς και πολλές λειτουργίες, όπως το «πορτάκι» στην κάμερα για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα. Πρόκειται για μία σειρά που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες μάθησης, όσο και αυτές της ψυχαγωγίας.

Ψηφιακή Μέριμνα: Τα tablets και laptops που χρειάζονται οι μαθητές-3
Lenovo IdeaPad Slim 1

Αν αυτό που μετρά περισσότερο είναι η ευκολία στη μεταφορά, τότε η Lenovo προτείνει τα μοντέλα της σειράς Ideapad 1, με οθόνες 14 ίντσών, χαμηλό βάρος και πολύ καλές επιδόσεις, ώστε να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των μαθητών.

Για τους μικρότερης ηλικίας μαθητές, όπου προτιμότερη επιλογή μπορεί να είναι το tablet, η Lenovo προτείνει τα δεύτερης γενιάς M10 HD και M10 FHD Plus, με οθόνη 10,1 και 10,3 ιντσών αντίστοιχα και κάμερα με ανάλυση στα 8 megapixel για καλύτερα video calls, αλλά και μαθήματα εξ αποστάσεως. Τα εν λόγω μοντέλα διαθέτουν όλες εκείνες τις δυνατότητες και την ισχύ που χρειάζεται ένας μαθητής ή μία μαθήτρια, ώστε να γίνει πιο άνετη και ευχάριστη η τηλεκπαίδευση και η επικοινωνία με δασκάλους και συμμαθητές.

Ψηφιακή Μέριμνα: Τα tablets και laptops που χρειάζονται οι μαθητές-4
Lenovo Tab M10 HD

 

Άλλωστε, ένα tablet ή ένας φορητός υπολογιστής, όπως αυτά που προτείνει η Lenovo, είναι αναγκαία για τους μαθητές και μετά την επιστροφή τους στα σχολεία. Αποτελούν εργαλεία που θα βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν συνολικά τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν και εξελίσσονται στην ψηφιακή εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή