Apple: Οι 10 μεγάλες αλλαγές σε iPhone, iPad και Mac

Apple: Οι 10 μεγάλες αλλαγές σε iPhone, iPad και Mac

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές τροποποιήσεις με νέες υπηρεσίες και προϊόντα θα προσφέρει η Apple στους ιδιοκτήτες συσκευών παραγωγής της από τους επόμενους μήνες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Στην ετήσια παγκόσμια σύνοδο των δημιουργών προγραμμάτων της εταιρίας, η Apple παρουσίασε αλλαγές που αφορούν ιδιαιτέρως τους χρήστες FaceTime και AirPod, αλλά και τα ζητήματα προστασίας των χρηστών. Πολλές από τις αλλαγές θα είναι διαθέσιμες δωρεάν από το φθινόπωρο αναβαθμίζοντας παλαιότερες συσκευές όπως iPad, iPhone και iMac.

Η αναβάθμιση του FaceTime αφορά στην προσθήκη στοιχείων που διατίθενται σε αντίπαλες εφαρμογές βιντεοκλήσεων (π.χ. Zoom και Teams), όπως το θολό φόντο, τη μείωση περιβάλλοντος θορύβου, τον διαμοιρασμό οθόνης και άλλα. Οι νέες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες τόσο σε συσκευές iOS όσο και Mac, ενώ για πρώτη φορά θα μπορούν να μπουν οι χρήστες Android και Windows σε κλήσεις FaceTime μέσω των πλοηγών Chrome και Edge.

Apple: Οι 10 μεγάλες αλλαγές σε iPhone, iPad και Mac-1

Σε μια αίσθηση φυσικής παρουσίας στον ίδιο χώρο ο ήχος του ομιλούντος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης θα ακούγεται από την κατεύθυνση της εικόνας του στην οθόνη.

Παράλληλα στο FaceTime οι χρήστες, εκτός από τη βιντεοκλήση τους θα μπορούν να παρακολουθούν από κοινού αρχεία εικόνας και ήχου από εφαρμογές όπως Disney+, TikTok και Hulu, όχι πάντως το Netflix.

Στα iPad, θα προσφέρονται άμεσες οδηγίες ταυτόχρονης χρήσης διαφορετικών εφαρμογών μέσω Split View και Slide Over ενώ θα υποβοηθούνται και οι μεταπηδήσεις από παράθυρο σε παράθυρο μέσω ενός «ραφιού» στο κάτω μέρος της οθόνης.

Όσοι διαθέτουν και iPad και Mac, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το ποντίκι, την επιφάνεια αφής και το πληκτρολόγιο του Mac για τον έλεγχο και του iPad τους, ακόμη και να μετακινούν φακέλους μεταξύ τους, μέσω του συστήματος με την ονομασία Universal Control.

Apple: Οι 10 μεγάλες αλλαγές σε iPhone, iPad και Mac-2

Πολύ σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις της Apple για τα ζητήματα προστασίας των δεδομένων των χρηστών. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες των συσκευών της εταιρίας θα μπορούν να σαρώνουν τις ταυτότητές τους, με τη σύμφωνη γνώμη των κρατικών αρχών, για χρήση των στοιχείων όπου απαιτηθεί, και θα περνούν κωδικοποιημένες στο ψηφιακό πορτοφόλι κάθε χρήστη μαζί με τις πιστωτικές τους κάρτες αλλά και τις κάρτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σύντομα αναμένεται οι ψηφιακές ταυτότητες να γίνονται δεκτές σε αεροδρόμια.

Χρήστες των συνδρομητικών υπηρεσιών iCloud θα μπορούν να αποκρύπτουν ακόμη και από την Apple το αρχείο των ιστοτόπων που επισκέφθηκαν, ενώ θα μπορούν να προστατεύουν ακόμη και την πραγματική τους διεύθυνση  email, που συνήθως διατίθεται σε ψηφιακούς διαφημιστές.

Πολύ χρήσιμη για τον χρήστη θα είναι η λειτουργία ανεύρεσης των ασύρματων ακουστικών Airpod, είτε είναι κοντά είτε μακριά από τη θήκη φόρτισής τους. Το Find My AirPods προβλέπεται να είναι πολύ δημοφιλές.

Όλες αυτές οι αλλαγές αλλά και αρκετές άλλες αναμένονται κατά τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, όταν παραδοσιακά κάθε χρόνο η εταιρία προσφέρει στην αγορά τα νέα iPhones – για τα οποία πάντως η Apple δεν έκανε την παραμικρή νύξη τη Δευτέρα.

Πηγή: The Wall Street Journal, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή