Live: Ο 90χρονος «Κάπτεν Κέρκ» ταξιδεύει στο διάστημα

Live: Ο 90χρονος «Κάπτεν Κέρκ» ταξιδεύει στο διάστημα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πτήση του σκάφους «Blue Origin» που μεταφέρει στο διάστημα τέσσερις επιβάτες μεταξύ των οποίων και τον 90χρονο Γουίλιαμ Σάτνερ, τον «Κάπτεν Κέρκ» της θρυλικής σειράς Σταρ Τρεκ.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πτήση του σκάφους «Blue Origin» που μεταφέρει στο διάστημα τέσσερις επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τον 90χρονο Γουίλιαμ Σάτνερ, τον «Κάπτεν Κέρκ» της θρυλικής σειράς Σταρ Τρεκ.

Η πτήση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 11 λεπτά ενώ το τετραμελές πλήρωμα θα νιώσει την έλλειψη της βαρύτητας επί τέσσερα λεπτά.

Ο Καναδός καλλιτέχνης που για δεκαετίες ξεχώρισε στην αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας ως καπετάνιος του διαστημοπλοίου Έντερπραϊζ, έχει πλέον την ευκαιρία, όχι μόνο να πάει πραγματικά στο διάστημα, αλλά να σπάσει και το ρεκόρ του πλέον ηλικιωμένου αστροναύτη.

Ο Σάτνερ έχει τρεις συνεπιβάτες, και στα 90 του χρόνια θα νιώσει τους κραδασμούς που προκαλεί στο σώμα ο κινητήρας ΒΕ-3 του New Shepard και αντιστοιχούν σε ιπποδύναμη ενός εκατομμυρίου αλόγων, με επιτάχυνση 3 g.

Η σειρά Σταρ Τρεκ, με τη χαρακτηριστική επωδό στους τίτλους του σήματος, «εκεί που κανένας δεν έχει ξαναπάει ποτέ», αποτελεί εδώ και έξι δεκαετίες μια από τις πλέον αγαπημένες στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας, που άνοιξε δρόμους για πολλές άλλες στον χώρο δημιουργώντας ουσιαστικά σχολή, παρά τα σχετικά πενιχρά εφέ της εποχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή