Η κινητή τηλεφωνία πρωταγωνιστής της νέας ψηφιακής πραγματικότητας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-κινητή-τηλεφωνία-πρωταγωνιστής-της-561613594

Η κινητή τηλεφωνία πρωταγωνιστής της νέας ψηφιακής πραγματικότητας

Σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται, η κινητή τηλεφωνία διαδραματίζει βασικό ρόλο, προσφέροντας καινοτομίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.

Όντας στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνολογικής προόδου που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η κινητή τηλεφωνία, η οποία μετρά σχεδόν 30 χρόνια δραστηριότητας στη χώρα μας, προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες και δυνατότητες, μέσω των  εταιρειών παρόχων δικτύων.

Από μία απλή συσκευή με δυνατότητα κλήσεων και αποστολής μηνυμάτων, άλλωστε, το κινητό τηλέφωνο έχει πλέον εξελιχτεί σε ένα αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινής μας ζωής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, προσφέροντας, μέσω του διαδικτύου, μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και ενημέρωσης. Και οι δυνατότητες αυτές γίνονται πραγματικά απεριόριστες με την επανάσταση που φέρνει το 5G.

Παράλληλα, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αποτελούν τη βάση για να αναπτυχθούν τεχνολογικές καινοτομίες όπως είναι το IoT (internet of things), δηλαδή η σύνδεση στο Internet όλων των συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο τα αντικείμενα γύρω μας μπορούν να συνδέονται και να «επικοινωνούν» με έξυπνο τρόπο, παρέχοντας στους χρήστες επιπλέον διευκολύνσεις και μετατρέποντας το φυσικό κόσμο σε ένα μεγάλο πληροφοριακό σύστημα.

Η συμβολή των παρόχων κινητής τηλεφωνίας σε αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι μεγάλη. Μέσα από επαναστατικές εφαρμογές και υπηρεσίες και την αξιοσημείωτη αύξηση των επενδύσεών τους, που θα αγγίξουν τα 2,2δις ευρώ την 3ετία 2022-2024, συμβάλλουν στον οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.

Την υψηλή σημασία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μας θυμίζει και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας μέσα από μια σειρά μονόλεπτων ταινιών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους εξηγούν πώς τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών τους έχουν βοηθήσει ή και σε κάποιες περιπτώσεις, τους έχουν αλλάξει τη ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή