Facebook: Η Meta αλλάζει το όνομα του «News Feed» σε «Feed»

Facebook: Η Meta αλλάζει το όνομα του «News Feed» σε «Feed»

Η Meta ανακοίνωσε ότι αλλάζει το όνομα του χρονολογίου του Facebook από «News Feed» σε «Feed». To χρονολόγο είναι το βασικό τμήμα της υπηρεσίας στο οποίο οι χρήστες σκρολάρουν για να παρακολουθήσουν τις αναρτήσεις που έχουν κοινοποιήσει οι φίλοι, συγγενείς και άλλες επαφές

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Meta ανακοίνωσε ότι αλλάζει το όνομα του χρονολογίου του Facebook από «News Feed» σε «Feed». To χρονολόγο είναι το βασικό τμήμα της υπηρεσίας στο οποίο οι χρήστες σκρολάρουν για να παρακολουθήσουν τις αναρτήσεις που έχουν κοινοποιήσει οι φίλοι, συγγενείς και άλλες επαφές. 

Σύμφωνα με tweet της τεχνολογικής εταιρείας, από εδώ και στο εξής το «Feed» θα αντιστοιχεί στην αρχική σελίδα του Facebook. Το όνομα «News Feed» (Ροή ειδήσεων) υπήρχε από τότε που η λειτουργεία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά περισσότερα από 15 χρόνια πριν. 

Αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο μια τεράστια αλλαγή – το Facebook είναι μια από τις μεγαλύτερες και πολυχρησιμοποιημένες πλατφόρμες στον κόσμο και το «Feed» ο συνδετικός κρίκος. Από την άλλη, αυτό το βήμα πρόκειται «απλά για μια αλλαγή ονόματος ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα το διαφορετικό περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες στο feed τους», ανέφερε σε email προς τον ιστότοπο The Verge ο εκπρόσωπος του Facebook Ντάμι Ογιεφέσο. Η αλλαγή «δεν επηρεάζει γενικα την εμπειρία της εφαρμογής».

«Ξεκινώντας από σήμερα, το News Feed θα είναι γνωστό ως Feed», γράφει η λεζάντα ενός βίντεο που δημοσίευσε ο λογαριασμός Facebook App στο Twitter. 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πίσω από ένα όνομα και η μετονομασία φαίνεται ότι αντανακλά την ακατάστατη σχέση του Facebook με τη διανομή των ειδήσεων. Έρευνα έχει δέιξει ότι η παραπληροφόρηση αποκτά πολύ μεγαλύτερη “δέσμευση” στην πλατφόρμα από τα ρεπορταζ που βασίζονται σε γεγονότα και οι ρυθμιστικοί φορείς εξετάζουν πως οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ταξινομούν το περιεχόμενο με βάση τον αλγόριθμο. Από την πλευρά της, η Meta έχει πει ότι εργάζεται ώστε να μειώσει την ποσότητα πολιτικού περιεχομένου που εμφανίζεται στις αρχικές σελίδες των ανθρώπων – η έρευνά της έδειξε ότι ο αλγόριθμος του News Feed θα μπορούσε να ωθήση τους πολιτικούς σε ακραίες θέσεις. 

Σε σημείωμα που έστειλε στους εργαζόμενους, η Meta είπε ότι το όνομα News Feed έκανε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ήταν ένα μέρος για stories και όχι αναρτήσεις φίλων. 

Με πληροφορίες από το The Verge 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή