Twitter: Μικρό το ενδιαφέρον αγοράς για το πρώτο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ

Twitter: Μικρό το ενδιαφέρον αγοράς για το πρώτο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ

Ο αγοραστής ενός non-fungible token (NFT) του πρώτου tweet που έκανε ο συνιδρυτής του Twitter, Τζάκ Ντόρσεϊ, λέει ότι «ίσως να μην το πουλήσει ποτέ»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγοραστής ενός non-fungible token (NFT) του πρώτου tweet που έκανε ο συνιδρυτής του Twitter, Τζάκ Ντόρσεϊ, λέει ότι «ίσως να μην το πουλήσει ποτέ» αφού έλαβε μια σειρά από χαμηλές προσφορές.

Ο Σίνα Εστάβι, με έδρα τη Μαλαισία, δέχθηκε μια προσφορά λίγο πάνω από 6.200 δολάρια, περίπου το 0,2% του ποσού των 2,9 εκατ. δολαρίων που πλήρωσε συνολικά για το εν λόγω NFT.

Ο Εστάβι συνέκρινε το ψηφιακό αυτό περιουσιακό στοιχείο με τη Μόνα Λίζα του Νταβίντσι.

Η ανάρτηση, η οποία έλεγε «τώρα ξεκινάω να φτιάχνω το twttr μου» (“just setting up my twttr”) δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006 και τέθηκε σε δημοπρασία πέρυσι από τον ίδιο τον Ντόρσεϊ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Εστάβι αγόρασε την ανάρτηση σε μορφή NFT τον Μάρτιο του 2021.

Σημειώνεται ότι τα NFT έχουν χαρακτηριστεί ως η ψηφιακή απάντηση στα συλλεκτικά αντικείμενα. Ωστόσο, δεν έχουν απτή υπόσταση και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσεις για πιθανούς κινδύνους στην αγορά.

Τα NFT έχουν διαφημιστεί ως η ψηφιακή απάντηση στα συλλεκτικά αντικείμενα. Ωστόσο, δεν έχουν δική τους απτή μορφή και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για κινδύνους στην αγορά.

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή