O3b mPower: Διευκολύνοντας τη μετάβαση της εμπορικής ναυτιλίας στη ψηφιακή εποχή
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
o3b-mpower-διευκολύνοντας-τη-μετάβαση-της-εμπ-561898801

O3b mPower: Διευκολύνοντας τη μετάβαση της εμπορικής ναυτιλίας στη ψηφιακή εποχή

Το Internet of Things (IoT) και το cloud computing αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, μεταβάλλοντας σε κάθε σημείο του πλανήτη την πλειονότητα των δραστηριοτήτων μας. Η σημερινή τεχνολογία καθιστά προσβάσιμο το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, σε όλους τους πληθυσμούς, σε πλοία ή αεροπλάνα. Σε αυτό το πλαίσιο, η SES συμβάλλει στην αλλαγή παραδείγματος (paradigm shift) στο πεδίο της παροχής συνδεσιμότητας με το σύστημα O3b mPOWER —ένα δορυφορικό σύστημα κλίμακας terabit το οποίο προσφέρει πρωτοφανή ταχύτητα και μειώνει στο ελάχιστο τις τυχόν καθυστερήσεις, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξάλειψη των περιορισμών του παρελθόντος.

Το O3b mPOWER, που κυκλοφόρησε το 2022, αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του αστερισμού δορυφόρων O3b μεσαίας γήινης τροχιάς (MEO) του 2014, ο οποίος άλλαξε όλα όσα γνώριζαν οι άνθρωποι για τις δορυφορικές επικοινωνίες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το O3b mPOWER βασίζεται στον αστερισμό O3b MEO της SES και παρέχει πρωτοφανή ευελιξία, απόδοση και κλίμακα για να βοηθήσει τις εταιρείες να ανταποκριθούν σε κάθε ζήτηση συνδεσιμότητας. Οι βελτιωμένες δυνατότητες του O3b mPOWER ανοίγουν την πόρτα σε μια νέα σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών – από edge computing και Internet of things (IoT) σε πραγματικό χρόνο μέχρι και αποκλειστική πρόσβαση σε cloud – δίνοντας στις ναυτιλιακές ή αεροπορικές εταιρείες τη συνδεσιμότητα που χρειάζονται για να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την εμπειρία των πελατών τους.

Στον ναυτιλιακό τομέα, η συνδεσιμότητα επιφέρει καθοριστικές αλλαγές καθώς το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν απάντηση στις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εμπορική ναυτιλία λόγω των χαμηλών ναύλων, της πλεονάζουσας χωρητικότητας και του έντονου ανταγωνισμού. Η υπηρεσία Commercial Maritime της SES έχει διαμορφωθεί ειδικά με μια σειρά προηγμένων λειτουργιών προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ναυτιλιακού τομέα. Με την υποστήριξη του δοκιμασμένου στόλου δορυφόρων O3BmPOWER και των συστημάτων εδάφους επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Δικτύου Skala (Skala Global Network), η υπηρεσία SES Commercial Maritime προσφέρει αξιόπιστη, ευέλικτη και υψηλής απόδοσης συνδεσιμότητα, επιτρέποντας στους φορείς της ναυτιλίας να μεταμορφώσουν ψηφιακά τις επιχειρήσεις τους.

Για τους ιδιοκτήτες εμπορικών πλοίων η ψηφιοποίηση αποτελεί τον τρόπο που θα μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα τα σκαμπανεβάσματα ενός, κατά γενική ομολογία, ασταθούς κλάδου. Ωστόσο, η κυριαρχία των παλαιών συστημάτων υποδηλώνει ότι η διαδικασία αναβάθμισης δεν θα είναι εύκολη. Οι πλοιοκτήτες καλούνται να διαχειριστούν το ευρύ και σύνθετο φάσμα των νέων τεχνολογιών που προσφέρονται, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η υποδομή επικοινωνιών τους μπορεί να υποστηρίξει επαρκώς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση που παρέχεται ως διαχειριζόμενη end-to-end υπηρεσία και συμπληρώνεται από ένα εξελισσόμενο οικοσύστημα συνεργατών υποστηρίζει τους πλοιοκτήτες μέσω της ψηφιοποίησης. Το μοντέλο διαχειριζόμενων υπηρεσιών SES καταργεί την πολυπλοκότητα, προσφέρει μια πιο προβλέψιμη δομή κόστους και παρέχει πρόσβαση σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με αναδυόμενες τεχνολογίες —όπως το blockchain και τα προηγμένα analytics— που υιοθετούνται επί του παρόντος από άλλους κλάδους. Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες καθιστούν απλή και οικονομικά αποδοτική για τους ιδιοκτήτες εμπορικών πλοίων την πορεία τους προς τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό ώστε να μείνουν επικεντρωμένοι στην κύρια δραστηριότητά τους για τη θαλάσσια μεταφορά αγαθών από όλον τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα τα πληρώματά τους ασφαλή, ικανοποιημένα και συνδεδεμένα.

Καθώς οι θαλάσσιες επικοινωνίες αναβαθμίζονται μετατοπιζόμενες από το επίπεδο των ειδοποιήσεων καιρού και προειδοποιήσεων εκπομπής στην ανάλυση δεδομένων αισθητήρων, τις βιντεοδιασκέψεις και τελικά τις αυτόνομες λειτουργίες, η συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας που παρέχεται από τα συστήματα VSAT (Very small aperture terminal) θα καταστεί απαραίτητη για όλα τα εμπορικά πλοία. Ωστόσο, καθώς η ναυτιλιακή τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο εξελιγμένη, ακόμη και αυτή η μορφή συνδεσιμότητας θα αποδειχθεί τελικά ανεπαρκής. Για την πλήρη ενσωμάτωση των δυνατότητων εξοικονόμησης μέσω της ψηφιοποίησης, οι ιδιοκτήτες εμπορικών πλοίων θα χρειαστούν πρόσθετες δυνατότητες. Η υπηρεσία Commercial Maritime της SES υποστηρίζει την παροχή απρόσκοπτης, αξιόπιστης ευρυζωνικής συνδεσιμότητας για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την τοποθεσία του πλοίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή