Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βγάζει selfie στο Metaverse και το σύμπαν «κριντζάρει»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βγάζει selfie στο Metaverse και το σύμπαν «κριντζάρει»

Ο CEO του Metaverse υποσχέθηκε, πάντως, πως μετά την selfie με τον πύργο του Άιφελ έρχονται καλύτερες μέρες για τα γραφικά της εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ λάνσαρε στην Ισπανία και την Γαλλία το «Horizon Worlds», μια εφαρμογή, δηλαδή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του Metaverse. 

Για να γιορτάσει την επέκταση αυτή του πρότζεκτ, ο CEO της εταιρείας «έβγαλε» μία selfie μέσα από την εφαρμογή, μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βγάζει selfie στο Metaverse και το σύμπαν «κριντζάρει»-1
Φωτ.: Metaverse

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη selfie δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περιμέναμε από ένα τέτοιο ακριβοθώρητο τεχνολογικό πρότζεκτ, κάτι που δεν άφησαν ασχολίαστο πολλοί χρήστες στα social media. 

Έτσι, η εν λόγω εικόνα του Ζούκερμπεργκ δεν άργησε να γίνει meme αλλά και να δεχτεί πολλά επικριτικά σχόλια, με τον Κέβιν Ρους των New York Times να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως τα γραφικά «είναι χειρότερα από παιχνίδι Wii του 2008», ενώ άλλοι, δεν άφησαν «να πέσει κάτω» το γεγονός πως ο Ζούκερμπεργκ δείχνει αρκετά άψυχος και μοιάζει με παιδί στο avatar του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

Με την σειρά του, ο CΕΟ του Metaverse έσπευσε να απαντήσει σε όλες αυτές τις αντιδράσεις. Έτσι, ανέβασε μία νέα selfie στο Facebook και το Instagram, γράφοντας: «Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Horizon και τα γραφικά των avatars πολύ σύντομα. Θα πω περισσότερα στο Connect. Επιπλέον, ξέρω πως η φωτογραφία που ανέβασα τις προάλλες είναι αρκετά στοιχειώδης -τραβήχτηκε πολύ γρήγορα για να γιορτάσω το λανσάρισμα. Τα γραφικά στο Horizon έχουν πολλές παραπάνω δυνατότητες -ακόμα και στα ακουστικά- και το Horizon βελτιώνεται πολύ γρήγορα». 

Το Connect, στο οποίο αναφέρθηκε ο Ζούκερμπεργκ, είναι το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας του, που έλαβε χώρα τελευταία φορά πέρυσι τον Οκτώβριο. Μένει να δούμε αν το αφεντικό του Metaverse θα μοιράσει ξανά…κύματα cringe και στον πραγματικό κόσμο. 

Με πληροφορίες από το CNN. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή