Ο Έλον Μασκ αγοράζει το Twitter, το Mastodon κερδίζει 70.000 χρήστες

Ο Έλον Μασκ αγοράζει το Twitter, το Mastodon κερδίζει 70.000 χρήστες

Ο μεγιστάνας μπορεί να έχει βάλει ήδη μπρος τα νέα του σχέδια για την πλατφόρμα, κάποιοι όμως προτιμούν το ανοιχτού κώδικα και αποκεντρωμένο Mastodon

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ επιτέλους προχώρησε και επίσημα στην εξαγορά του Twitter, κάτι που δεν είδαν απαραίτητα όλοι με καλό μάτι. 

Ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, για παράδειγμα, κάνει δοκιμές για ένα νέο app που θα λέγεται Bluesky, αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη επίσημα. 

Μία άλλη πλατφόρμα, όμως, που υπάρχει ήδη εδώ και 6 χρόνια, είδε ξαφνικά τους χρήστες της να αυξάνονται. Για την ακρίβεια, περισσότεροι από 70.000 χρήστες στράφηκαν ξαφνικά προς το Mastodon. 

Τι είναι, όμως το Mastodon;

Πρόκειται για μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που είναι δωρεάν και ακολουθεί παρόμοια microblogging λογική με το Twitter. 

Είναι αποκεντρωμένο, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο, εταιρεία ή server μέσω του οποίου λειτουργεί, κάτι που στα μάτια πολλών φαντάζει μια πιο δημοκρατική επιλογή. 

Όσο για το όνομά του, προέρχεται από το ομώνυμο, προϊστορικό είδος ελέφαντα (στα ελληνικά, «μαστόδοντας»).

Για την ακρίβεια, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Mastodon, οι 70.000 νέοι χρήστες του ήρθαν ήδη από την πρώτη μέρα εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, κάτι που μπορεί να σχετίζεται άμεσα με τη γενικότερη δυσαρέσκεια για το νέο αφεντικό και αντίστοιχα τη νέα εποχή του Twitter. 

Υπενθυμίζουμε πως ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter, σε μία συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο νέος επικεφαλής της εταιρείας δεν έχασε χρόνο και απέλυσε με το «καλημέρα» υψηλά στελέχη της, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου σχεδιάζει να χρεώνει 8 δολάρια τον μήνα για τους πιστοποιημένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα. 

Άραγε, θα γίνει το Mastodon το νέο Twitter; Ο χρόνος θα δείξει. 

Με πληροφορίες από την Daily Mail. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή