Twitter: Ο Μασκ χλεύασε ΑμεΑ υπάλληλο που ρώτησε αν είχε απολυθεί

Twitter: Ο Μασκ χλεύασε ΑμεΑ υπάλληλο που ρώτησε αν είχε απολυθεί

Ο Έλον Μασκ έφτασε στο σημείο να χλευάσει δημοσίως, μέσα από ένα μπαράζ τιτιβισμάτων, ΑμεΑ υπάλληλο του Twitter ο οποίος δεν ήξερε εάν έχει απολυθεί ή όχι.

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Έλον Μασκ ζήτησε συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς και τα αυθαίρετα συμπεράσματα που εξέφρασε δημοσίως σε βάρος ενός (πλέον πρώην) υπαλλήλου του στο Twitter.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χάλι Θορλέιφσον προσπάθησε να μπει στον υπολογιστή του την προπερασμένη Κυριακή για να δουλέψει, διαπιστώνοντας ότι, μαζί με άλλα 200 άτομα, δεν είχε πρόσβαση. 

Φαντάστηκε πως, μετά από τέσσερις χαοτικούς μήνες απολύσεων και παραιτήσεων, είχε και ο ίδιος απολυθεί. Παρόλα αυτά, μετά από εννέα ολόκληρες ημέρες σιγής ασυρμάτου από το Twitter για το αν ανήκε ή όχι στο δυναμικό της εταιρείας, ο 45χρονος αποφάσισε να κεντρίσει την προσοχή του ίδιου του Μασκ από – πού αλλού – το Twitter. 

«Ίσως αν κάνουν retweet αρκετοί μου απαντήσεις εδώ;» έγραψε ο Θορλέιφσον, προσθέτοντας ότι «Ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων πόρων δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν εξακολουθώ να είμαι ή όχι υπάλληλός σας». 

«Τι δουλειά κάνεις;» απάντησε ρωτώντας ο Μασκ. 

Μετά από ένα μπαράζ ερωτήσεων από τον Μασκ που ανέκρινε τον 45χρονο για τη δουλειά του, αμφισβήτησε την αναπηρία του και την ανάγκη του για διευκολύνσεις (ο Θορλέιφσον πάσχει από μυική δυστροφία και χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο), ο Μασκ κατέληξε πως ο Θορλέιφσον «έχει έναν γνωστό, ενεργό λογαριασμό Twitter και είναι πλούσιος», «λέει πως δεν μπορεί να γράψει, αλλά τουιτάρει μια χαρά» και «ο λόγος που με προσέγγισε δημοσίως είναι για να πάρει μεγαλύτερη αποζημίωση». Ο Μασκ έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τον 45χρονο «τον χειρότερο» – τουίτ που στη συνέχεια διέγραψε. 

Twitter: Ο Μασκ χλεύασε ΑμεΑ υπάλληλο που ρώτησε αν είχε απολυθεί-1
To τουίτ που διέγραψε ο Μασκ

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο διαδικτυακός αυτός διάλογος, ο 45χρονος υπάλληλος έλαβε ένα μέιλ στο οποίο ενημερωνόταν πως είχε απολυθεί. 

Το βράδυ της Τετάρτης, όμως, ο ισχυρός άνδρας του τεχνολογικού γίγαντα άλλαξε γνώμη. 

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον Χάλι για την παρανόηση της κατάστασής του. Βασίστηκα σε πράγματα που μου είπαν και ήταν αναληθή ή, σε κάποιες περιπτώσεις, αληθή αλλά επουσιώδη. Σκέφτεται να παραμείνει στο Twitter» έγραψε. 

«Έχετε κάθε δικαίωμα να με απολύσετε. Όμως, θα ήταν καλό να με ενημερώσετε!», τουίταρε αργότερα ο Θορλέιφσον που ζει στην Ισλανδία και έχει περίπου 151.000 followers. 

Ο ίδιος εντάχθηκε στο δυναμικό του Twitter το 2021, όταν η εταιρεία, υπό την πρότερη ηγεσία, εξαγόρασε τη startup «Ueno».

Τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης τον εγκωμίασαν, επειδή επέλεξε να λάβει το αντίτιμο της πώλησης σε μισθούς αντί για εφάπαξ πληρωμή, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα πλήρωνε υψηλότερους φόρους στη χώρα στηρίζοντας τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.  

O ίδιος πέρυσι είχε ψηφιστεί ως το πρόσωπο της χρονιάς στην Ισλανδία από τέσσερα ισλανδικά μίντια. 

Πρώην συνεργάτες του 45χρονου, πάντως, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Μασκ διαδικτυακά. 

«Ως κάποιος που συνεργάστηκε άμεσα με τον Χάλι Θορλέιφσον, όλο αυτό που βλέπω είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Δεν είναι μόνο η εργασιακή του ηθική υψηλού επιπέδου, αλλά είναι κορυφαίο το ταλέντο και η ταπεινότητά του», έγραψε ο φωτογράφος Ντάνιελ Χότον, με τον Μασκ να απαντά «βασισμένος στο σχόλιό σου, μόλις έκανα μια βιντεοκλήση στον Χάλι για να διαπιστώσω τι ισχύει και τι μου είπαν. Είναι μεγάλη ιστορία. Καλύτερα να μιλάς στους ανθρώπους αντί να επικοινωνείς μέσω tweet».

Πηγή: Associated Press/BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή