TikTok: Λανσάρει το chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης «Tako» στις Φιλιππίνες

TikTok: Λανσάρει το chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης «Tako» στις Φιλιππίνες

Η TikTok δήλωσε ότι το Tako έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν «διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο» στην εφαρμογή

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της δημιουργίας ενός chatbot με την ονομασία «Tako», το οποίο μπορεί να συνομιλεί με τους χρήστες για σύντομα βίντεο και να τους βοηθά να ανακαλύπτουν περιεχόμενο. Ήδη η εταιρεία διεξάγει δοκιμές με επιλεγμένους χρήστες στις Φιλιππίνες.

Η OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft λάνσαρε πέρυσι το chatbot ChatGPT, προσφέροντας την πιο «φυσική» αλληλεπίδραση μέχρι σήμερα, πυροδοτώντας έναν αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη χαρακτηριστικών βασισμένων σε τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η TikTok δήλωσε ότι το Tako έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν «διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο» στην εφαρμογή.

Τον Απρίλιο, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το TikTok πειραματιζόταν με ένα εργαλείο δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης που θα επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν avatars. Η μητρική εταιρεία ByteDance με έδρα την Κίνα εργάζεται πάνω σε ένα μεγάλο μοντέλο AI, ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αλλά επί του παρόντος δεν προσφέρει λειτουργίες AI chatbot στο κινεζικό ισοδύναμο του TikTok, το Douyin.

Όπως έγινε γνωστό, κατατέθηκε στο αμερικανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων τον περασμένο μήνα από την TikTok αίτηση εμπορικού σήματος για το «TikTok Tako» σε κατηγορίες που περιλαμβάνουν «λογισμικό υπολογιστή για την τεχνητή παραγωγή ανθρώπινης ομιλίας και κειμένου».

Σε αντίθεση με το ChatGPT, το οποίο τοποθετείται ως ένα chatbot για όλες τις χρήσεις, το Tako μοιάζει περισσότερο με βοηθό πλοήγησης με έμφαση στην ενθάρρυνση των χρηστών να παρακολουθήσουν περισσότερα βίντεο.

Το TikTok έχει θέσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης λέγοντας ότι το Tako είναι ένα πειραματικό chatbot και ότι οι απαντήσεις μπορεί να είναι ανακριβείς. Είπε ότι θα επανεξετάζει τις συνομιλίες με το Tako για λόγους ασφαλείας και προειδοποίησε τους χρήστες να μην μοιράζονται ιδιωτικές πληροφορίες μαζί του.

Mε πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή