Επικεφαλής μηχανικός του Τwitter παραιτήθηκε μετά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΝτεΣάντις

Επικεφαλής μηχανικός του Τwitter παραιτήθηκε μετά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΝτεΣάντις

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από το Twitter και αν αυτό σχετίζεται με τα προβλήματα με την εκδήλωση του ΝτεΣάντις στην πλατφόρμα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας επικεφαλής μηχανικός του Twitter αποχώρησε από την εταιρεία, την επομένη της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του Ρον ΝτεΣάντις, η οποία αντιμετώπισε σοβαρές τεχνικές δυσλειτουργίες κατά την μετάδοση της από την πλατφόρμα.

Ο Φοάντ Νταμπίρι έγραψε στο Twitter: «Μετά από σχεδόν τέσσερα απίστευτα χρόνια στο Twitter, αποφάσισα να εγκαταλείψω τη “φωλιά” χθες». Ο Νταμπίρι, ο οποίος ήταν επικεφαλής μηχανικός του οργανισμού Growth του Twitter, ανέφερε σε ένα tweet ότι είχε «βιώσει δύο διαφορετικές εποχές» στην εταιρεία, πριν και μετά την εξαγορά της από τον πολυεκατομμυριούχο πέρυσι.

Σε άλλη ανάρτηση, δήλωσε ότι η μετάβαση στην «2.0 έκδοση του Twitter» ήταν «μαζική και γρήγορη» και πρόσθεσε: «Το να πούμε ότι ήταν μια πρόκληση στην αρχή θα ήταν υποτίμηση». Ο ίδιος δεν διευκρίνισε γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από το Twitter και αν αυτό σχετίζεται με τα προβλήματα με την εκδήλωση του ΝτεΣάντις στην πλατφόρμα.

Μέχρι να μεταδοθεί ζωντανά η συζήτηση του Ντε Σάντις με τον Μασκ στην πλατφόρμα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες την είχαν εγκαταλείψει.

Η ομάδα του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη κινήθηκε άμεσα για να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση γράφοντας στο Twitter ότι η συζήτηση είχε «ρίξει το διαδίκτυο από τον πολύ ενθουσιασμό». Ο γραμματέας Τύπου του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου ισχυρίστηκε ότι η διαδικτυακή εκδήλωση συγκέντρωσε σε μία ώρα ένα εκατομμύριο δολάρια σε χορηγίες για την προεκλογική του κούρσα.

Κάποια στιγμή, η εκδήλωση στο Twitter προσέλκυσε περισσότερους από 600.000 ακροατές, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, αλλά μέχρι τη λήξη της, ήταν λιγότεροι από 300.000.

Πάντως, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει πληθώρα προβλημάτων στη λειτουργία της πλατφόρμας από τότε που την αγόρασε ο Μασκ, καθώς ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε περισσότερο από το 80% του εργατικού δυναμικού της.

Μιλώντας στο BBC τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είπε ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού σε 1.500 άτομα, από 8.000 τη στιγμή που την αγόρασε, την δεν ήταν μία εύκολη εύκολη.

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή