Google: Το Gmail γίνεται ταχύτερο με την τεχνητή νοημοσύνη

Google: Το Gmail γίνεται ταχύτερο με την τεχνητή νοημοσύνη

Η Google διαθέτει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Workspace, από απλούς καταναλωτές της δωρεάν έκδοσης έως εταιρείες που πληρώνουν συνδρομές για τις εφαρμογές

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναζήτηση ενός email που περιέχει οδηγίες από το αφεντικό σας, τη διεύθυνση του φίλου σας ή τον αριθμό επιβράβευσης της αεροπορικής σας εταιρείας πρόκειται να γίνει ευκολότερη σύμφωνα με τη Google

Αυτή την ώρα η εταιρεία δοκιμάζει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και τα καθιστά προσβάσιμα σε περιορισμένο αριθμό χρηστών του Workspace, δηλαδή την πλατφόρμα που περιλαμβάνει και το Gmail.

Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε μια αναβάθμιση τεχνητής νοημοσύνης για το Gmail: Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, οι χρήστες θα δουν «κορυφαία αποτελέσματα» όταν κάνουν αναζήτηση στα εισερχόμενά τους email. Σε μια ανάρτηση στο blog, η Google χαρακτήρισε τη λειτουργία «αίτημα των χρηστών» και ανέφερε ότι θα είναι διαθέσιμη σύντομα σε όλους τους κατόχους λογαριασμών και πελάτες.

Πριν λίγο καιρό εξάλλου, η Google ανακοίνωσε ότι πλέον η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες στη σύνταξη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής Gmail. Η εταιρεία θα ενσωματώσει τη λεγόμενη «δημιουργική» τεχνητή νοημοσύνη στο Gmail για να βοηθήσει στη γρήγορη επέκταση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ονομασία «Help Me Write».

«Απλώς πληκτρολογήστε την προτροπή αυτού που θέλετε, πατήστε Δημιουργία και θα εμφανιστεί ένα πλήρες προσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι.

Η Google έχει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Workspace, από απλούς καταναλωτές της δωρεάν έκδοσης έως εταιρείες που πληρώνουν συνδρομές για τις εφαρμογές.

Με πληροφορίες από CNBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή