Μάλαγα: Νέα προϊόντα της Samsung για πιο “έξυπνη” καθημερινότητα

Μάλαγα: Νέα προϊόντα της Samsung για πιο “έξυπνη” καθημερινότητα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΛΑΓΑ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Στη Μάλαγα της Ισπανίας παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους οι νέες προϊόντικες σειρές της Samsung, όπου πραγματοποιήθηκε το φετινό Ευρωπαϊκό Φόρουμ της εταιρείας. Οι σειρές καλύπτουν όλες τις κατηγορίες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, αφού περιλαμβάνουν νέες κυρτές τηλεοράσεις, ταμπλέτες, φωτογραφικές μηχανές, ψυγεία και πλυντήρια.

Ανοίγοντας την παρουσίαση, ο CEO του κορεατικού κολοσσού Boo-keun Yoon ανέφερε πως στόχος της εταιρείας είναι να διαθέσει τεχνολογίες που να απαντούν στις σύγχρονες τάσεις και αναγκαιότητες. Μία τέτοια τάση είναι η συνδεσιμότητα, καθώς δεν υπάρχει πτυχή της καθημερινότητας που να μην έχει επηρεαστεί από το ίντερνετ.

Παράλληλα, πρόσθεσε, τα επόμενα χρόνια θα γίνεται όλο και πιο έντονο το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού σε αναπτυγμένες χώρες, όπως οι ευρωπαϊκές. Σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, και άλλες παράγοντες όπως η ρύπανση, όλοι χρειαζόμαστε τεχνολογίες που θα κάνουν τις κατοικίες μας "έξυπνες", ώστε να καταλαβαίνουν τις ανάγκες μας και να μας βοηθούν να περνάμε περισσότερο χρόνο και πιο ξένοιαστα με την οικογένειά μας. 

Κυρτές TV

Όσον αφορά την τηλεοπτική ψυχαγωγία, η Samsung υλοποιεί αυτό το όραμα με τις νέες κυρτές τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας (UHD) οι οποίες, χάρις στο καμπύλο προφίλ τους, προσφέρουν πανοραμική αίσθηση στον τηλεθεατή. Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο ντιζάιν συνδυασμένο με την εντυπωσιακή λεπτομέρεια που προσφέρει το UHD, φέρνει την κινηματογραφική αίσθηση στο σαλόνι.

Όσον αφορά το οπτικοακουστικό υλικό, η Samsung έχει στα σκαριά τη νέα υπηρεσία "UHD video pack", που διαθέτει περιεχόμενο UHD από HDD σε συνεργασία με μεγάλα στούντιο όπως η FOX και η Paramount.

Tablet 12,2 ιντσών

Στη Μάλαγα, η εταιρεία έδειξε επίσης τις ταμπλέτες Galaxy NotePRO και TabPRO, τα πρώτα μοντέλα της με διαστάσεις 12,2 ίντσες. Διαθέτοντας εικονικό πληκτρολόγιο κανονικού μεγέθους και αναβαθμισμένες λειτουργίες multitasking, οι δύο συσκευές απευθύνονται σε καταναλωτές που θέλουν ακόμη λιγότερους συμβιβασμούς στην εμπειρία χρήσης που τους ένα tablet, συγκριτικά με ένα notebook.

Τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν επίσης για τις επιδόσεις και την WQ-XGA οθόνη που διαθέτουν, η οποία έχει κορυφαία ανάλυση, διαθέτοντας περισσότερα από 4 εκατομμύρια pixels. Παράλληλα, συμπληρώνονται από δύο μικρότερα μοντέλα, τα Galaxy TabPRO 10.1 και 8.4 ιντσών.

Νέες φωτογραφικές

Στην κατηγορία της φωτογραφίας και συγκεκριμένα των mirroless μηχανών, η νέα πρόταση της Samsung είναι η NX30, η οποία ενσωματώνει αισθητήρα 20,3 MP APS-C CMOS, όπως και ηλεκτρονικό σκόπευτρο ρυθμιζόμενης κλίσης. Εκτός από τις ποιοτικές της λήψεις, κατά την παρουσίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη γρήγορη απόκρισή της, με την ταχύτητα του κλείστρου να αγγίζει τα 1/8000 του δευτερολέπτου και την ΝΧ30 να προςφέρει δυνατότητα συνεχών λήψεων 9 FPS.

Η NX30 διαθέτει NFC, όπως και η νέα Galaxy Camera 2, η δεύτερη "έξυπνη" compact φωτογραφική της εταιρείας, η οποία βασίζεται στο λειτουργικό Android. H καινούρια Galaxy Camera έρχεται επίςης με αισθητήρα 16,3 megapixel BSI CMOS, φακό 21x οπτικού ζουμ και τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,6 GHz.

"Έξυπνο" πλυντήριο και ψυγείο

"Ευφυΐα" έχει όμως και το νέο πλυντήριο WW9000, το οποίο διαθέτει την επιλογή Auto Optimal Wash, που με τέσσερις ειδικούς αισθητήρες καθορίζει τον ιδανικό κύκλο πλύσης, τη θερμοκρασία, τον χρόνο πλύσης και ξεβγάλματος και την ταχύτητα στιψίματος , ανάλογα με τον όγκο των ρούχων και του πόσο βρώμικα είναι.

Την ίδια στιγμή, το καινούριο ψυγείο Samsung Food Showcase Refrigerator είναι "έξυπνο" χάρις στον σχεδιασμό του, αφού διαθέτει εξωτερική πόρτα με τμήμα ShowCase για εύκολη πρόσβαση σε σάλτσες, ποτά και σνακ, καθώς και εσωτερικό τμήμα InnerCase για αποθήκευση μακρύτερης διαρκείας, μεγαλύτερων σε μέγεθος φρέσκων τροφίμων. Έτσι, μειώνει δραστικά τις απώλειες κατά την καθημερινή χρήση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή