Στέλεχος με πολυετή παρουσία στη Microsoft ο επικρατέστερος για το «τιμόνι» της

Στέλεχος με πολυετή παρουσία στη Microsoft ο επικρατέστερος για το «τιμόνι» της

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ινδικής καταγωγής Satya Nadella είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του CEO της Microsoft, με βάση τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει τα πρακτορεία Bloomberg και Reuters.

Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο, η αμερικανική εταιρεία θα επιλέξει για διάδοχο του Steve Ballmer έναν άνθρωπο που εργάζεται σε αυτήν εδώ και δεκαετίες – ο Nadella συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια στη Microsoft, κατέχοντας αυτή τη στιγμή τη θέση του επικεφαλής του τομέα υπηρεσιών cloud. O Nadella θα είναι ο τρίτος κατά σειρά CEO της εταιρείας από την ίδρυσή της, μετά τους Bill Gates και Steve Ballmer.

Από τον Αύγουστο, όταν ο Steve Ballmer ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του από τη θέση του CEO, οι περισσότερες διαρροές συνέκλιναν στο ότι η αμερικανική εταιρεία εξέταζε για διάδοχό του κυρίως ανώτερα στελέχη άλλων πολυεθνικών. Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν κυκλοφορήσει, συγκαταλεγόταν ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Alan Mulally, όπως και ο CEO της Ericsson Hans Vestberg.

Το Bloomberg υποστηρίζει επίσης πως ο John Thompson, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας με προγενέστερη θητεία στη Symantec, θα αναλάβει το πόστο του προέδρου της Microsoft αντικαθιστώντας τον Bill Gates. Στις αρχές του μήνα, ο 58χρονος ιδρυτής της εταιρείας είχε δηλώσει στο πρακτορείο πως θα παραιτηθεί από πρόεδρος, ώστε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει με τη σύζυγό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή