ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O Satya Nadella νέος CEO στη Microsoft

o-satya-nadella-neos-ceo-sti-microsoft-2005065

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον Satya Nadella το ρόλο του Διευθύνοντα Σύμβουλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με άμεση ανάληψη καθηκόντων. Ο Nadella είχε προηγουμένως τη θέση του Executive Vice President των τομέων Cloud και Enterprise της Microsoft.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμόρφωσης,  δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να καθοδηγήσει τη Microsoft από τον Satya Nadella», δήλωσε ο Bill Gates, Ιδρυτής της Microsoft και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. «Ο  Satya  είναι αποδεδειγμένα μια ηγετική φυσιογνωμία, με σημαντικές δεξιότητες στον τομέα της μηχανικής (engineering), επιχειρηματικό όραμα και την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Το όραμά του για το πώς θα βιώσουν και θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Microsoft, καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε ένα νέο, διευρυμένο κεφάλαιο προϊόντικής καινοτομίας και ανάπτυξης.»
Από το 1992 που εντάχθηκε στην εταιρεία, ο Nadella έχει φέρει μεγάλες στρατηγικές και τεχνικές αλλαγές σε όλη την γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας, με πιο σημαντική τη μετάβαση της εταιρείας στο cloud και την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες υποδομές σε  cloud  παγκοσμίως, για την υποστήριξη του Bing, του Xbox, του Office και άλλων υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής του τμήματος Microsoft Server και Tools Business, το τμήμα ξεπέρασε την αγορά και πήρε μερίδιο από τους ανταγωνιστές.

«Η Microsoft είναι μια από αυτές τις σπάνιες εταιρείες που έχουν πραγματικά φέρει επανάσταση στον κόσμο μέσω της τεχνολογίας και δε θα μπορούσα να βιώσω μεγαλύτερη τιμή από το να επιλεγώ για να ηγηθώ της εταιρείας», δήλωσε ο Nadella.  «Η μελλοντική ευκαιρία για τη Microsoft είναι τεράστια, αλλά για να την εκμεταλλευτούμε πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα, να επικεντρωθούμε στις εξελίξεις και να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Βλέπω σαν σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου την επιτάχυνση της δυνατότητάς μας να φέρνουμε καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές το συντομότερο δυνατό.»
«Έχοντας δουλέψει μαζί του για πάνω από 20 χρόνια, γνωρίζω ότι ο Satya είναι ο σωστός ηγέτης την σωστή ώρα για τη Microsoft»,  δήλωσε ο Steve Ballmer, που ανακοίνωσε στις 23 Αυγούστου 2013, ότι θα παραιτούνταν όταν θα οριζόταν ο διάδοχος του. «Είχα το ξεχωριστό προνόμιο να δουλέψω με τους πιο ταλαντούχους υπαλλήλους και την πιο ταλαντούχα διοικητική ομάδα στην αγορά και γνωρίζω ότι το πάθος και η όρεξη τους για να μεγαλουργήσουν θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο κάτω από την ηγεσία του Satya.»

Η Microsoft ανακοίνωσε ακόμα ότι ο Bill Gates, πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου, θα αναλάβει νέο ρόλο στο Συμβούλιο ως Ιδρυτής και Σύμβουλος Τεχνολογίας, και θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εταιρεία, υποστηρίζοντας τον Nadella  στη διαμόρφωση τεχνολογικής και προϊοντικής κατεύθυνσης. Ο John Thompson, ανεξάρτητος Διευθυντής του Διοικητικού Συμβούλιου, θα αναλάβει το ρόλο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβούλιου και θα παραμείνει ως ανεξάρτητος Διευθυντής του. 
«Ο Satya είναι ξεκάθαρα το καλύτερο άτομο για να ηγηθεί της Microsoft και έχει την ομώνυμη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου»,  ανέφερε ο Thompson. «Το Συμβούλιο έκανε την προσεκτική επιλογή που οι μέτοχοι, οι πελάτες, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι περίμεναν και άξιζαν.»