«Έξυπνη» μία στις τρεις TV που πουλήθηκαν το 2013

«Έξυπνη» μία στις τρεις TV που πουλήθηκαν το 2013

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 55% στις πωλήσεις «έξυπνων» τηλεοράσεων το 2013 καταγράφει έκθεση της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, σύμφωνα με την οποία την περσινή χρονιά διατέθηκαν σε όλο τον κόσμο 76 εκατομμύρια smart TV. Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε μερίδιό 33% στις συνολικές πωλήσεις επίπεδων τηλεοράσεων, κάτι που σημαίνει πως 1 στις 3 TV που πουλήθηκαν το 2013 υποστήριζε σύνδεση στο ίντερνετ και μπορούσε να «τρέξει» εφαρμογές.

Η εταιρεία αναφέρει πως οι «έξυπνες» συσκευές για το σαλόνι είχαν μεγαλύτερη απήχηση στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, στις οποίες το μερίδιό τους άγγιξε το 45% των συνολικών πωλήσεων. Μια τάση που φέτος θα διαδοθεί περισσότερο και στις υπόλοιπες αγορές, με συνέπεια το μερίδιο των smart TV σε όλο τον κόσμο να αγγίξει το 44% μέσα στο 2014.

Εξίσου αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και για επόμενα χρόνια, με συνέπεια η Strategy Analytics να εκτιμά πως το 2017 το ποσοστό των «έξυπνων» τηλεοράσεων θα φτάσει το 77%. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε μία τριετία, πρακτικά όλες οι τηλεοράσεις μέσης και υψηλής οικονομικής κατηγορίας θα προσφέρουν σύνδεση στο ίντερνετ και θα «τρέχουν» εφαρμογές.

Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι πως οι καταναλωτές αξιοποιούν αυτές τις δυνατότητες, με την έρευνα να δείχνει πως ;ήδη πάνω από το 50% των Αμερικανών και δυτικοευρωπαίων ενεργοποιούν τη σύνδεση της TV στο ίντερνετ, για να χρησιμοποιήσουν την online πλατφόρμα που την υποστηρίζει.  Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κατασκευαστές θα προσπαθήσουν να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ελκυστικά, κάνοντάς τα ακόμη πιο «φιλικά» στη χρήση και βελτιώνοντας τους τρόπους με τους οποίους «επικοινωνούν» με τα smartphone και τα tablet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή