Επιλέξτε τους νικητές του “Launching People” της Samsung

Επιλέξτε τους νικητές του “Launching People” της Samsung

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται οι πέντε φιναλίστ κάθε κατηγορίας της πρωτοβουλίας Launching People της Samsung στη διάθεση του κοινού για ψηφοφορία. Βάσει των ψήφων που θα συγκεντρώσουν, θα αναδειχθούν και οι τέσσερις τελικοί νικητές του προγράμματος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους, συγκεντρώθηκαν συνολικά 262 προτάσεις. Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε και ανέδειξε συνολικά 20 φιναλίστ – πέντε φιναλίστ για κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες του Launching People.

Μέσω της πλατφόρμας www.launchingpeople.gr το κοινό μπορεί να υποστηρίξει το όνειρο που επιθυμεί να γίνει πραγματικότητα και να αναδείξει τους τέσσερις τελικούς νικητές που θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την ιδέα τους.

Παρακάτω ακολουθούν οι φιναλίστ ανά κατηγορία:

Τέχνες και Δημιουργικότητα

Μέντορας: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Video Art Film Festival)

Φιναλίστ της κατηγορίας: «Τέχνη στο Δημόσιο χώρο», «FUNSTORIA οι ζωγραφιές των παιδιών γίνονται παραμύθια», «theArtProject.gr/ονειρέψου.δημιούργησε.ζήσε», «Γίνε δημιουργικός, Ζήσε ελεύθερος», «ART Hall»

Παράδοση και Ανάπτυξη

Μέντορας: Δημήτρης Σταϊνχάουερ (εμπνευστής του λικέρ μαστίχας Skinos και συνιδιοκτήτης της Concepts)

Φιναλίστ της κατηγορίας: «The cool FARMERs!», «Taste Lemnos…Taste the real happiness…. The real life», «Προώθηση ελληνικών υφαντών-παλαιών τεχνικών ύφανσης», «CAROBia –  Το ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ που ΣΟΥ κάνει ΚΑΛΟ…!!!», «ΠΕΤΙΜΕΖΙ. Η αναγέννηση του αρχαιότερου φυσικού γλυκαντικού.»

Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Μέντορας: Δημήτρης Τσίγκος (Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και ιδρυτής startups)

Φιναλίστ της κατηγορίας: «Θέλω να αναπτύξω ένα site που θα αφορά τον αγροτικό κόσμο…», «Ο γιατρός της γειτονιάς μου», «/Give me five/», «Γίνε ο διαιτολόγος σου. Άλλαξε εσένα  άλλαξε τον κόσμο όλο!», «Τeach your Students on Facebook! Break classroom’s 4 walls!»

Κοινωνική Δράση

Μέντορας: Μαίρη Καρατζά (υπεύθυνη για την Ανάπτυξη του Δικτύου «Φαντάσου την Πόλη»).

Φιναλίστ της κατηγορίας: «Η τέχνη αγκαλιάζει μικρούς ήρωες», «Θέλω να μην ξαναπεινάσει κανείς άνθρωπος στην Ελλάδα», «Όχι άλλα φάρμακα στα σκουπίδια… το φάρμακό μου φάρμακό σου!», «Βρες το Δάσκαλό σου!», «Εργαστήριο καινοτομίας υπέρ της δημόσιας υγείας»

Με την πρωτοβουλία Launching People η Samsung ενθαρρύνει τις ικανότητες των ανθρώπων και αποσκοπεί να αναδείξει ότι, όταν τα όνειρα μας συναντούν την τεχνολογία, έχουν την ευκαιρία να απελευθερώσουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή