Samsung Galaxy S5: Αδιάβροχο και εξοπλισμένο με βιομετρικούς αισθητήρες

Samsung Galaxy S5: Αδιάβροχο και εξοπλισμένο με βιομετρικούς αισθητήρες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις περισσότερες διαρροές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και μέρες επιβεβαίωσε η χθεσινή παρουσίαση στο Mobile World Congress του νέου κορυφαίου smartphone της Samsung. Έτσι, όπως αναμενόταν, η καινούρια «ναυαρχίδα» της κορεατικής εταιρείας είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη, ενώ ενσωματώνει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ταυτοποίηση του χρήστη.

Ο αισθητήρας βρίσκεται στο κεντρικό πλήκτρο της πρόσοψης της συσκευής και για να σαρώσει το αποτύπωμα ο χρήστης θα πρέπει να σύρει το δάκτυλο του κατακόρυφα πάνω στη συσκευή, ξεκινώντας από το κεντρικό κάτω μέρος της οθόνης. Ο κάτοχος του S5 μπορεί να επιλέξει ώστε, μέσω των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, να ξεκλειδώνει το smartphone, να αποκτά πρόσβαση σε προσωπικό περιεχόμενο (π.χ. τις φωτογραφίες) ή ακόμη και να ταυτοποιείται αυτόματα για αγορές μέσω του PayPal.

Η δεύτερη βασικότερη νέα βιομετρική τεχνολογία που ενσωματώνει το S5 είναι ο αισθητήρας μέτρησης των καρδιακών παλμών, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην «πλάτη» της συσκευής και λειτουργεί με το άγγιγμα του δακτύλου. Ο αισθητήρας βρίσκεται κάτω ακριβώς από την κύρια κάμερα του Galaxy, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικές αναβαθμίσεις του σε σχέση με τον προκάτοχό του, αφού πλέον έχει ανάλυση 16 Megapixel, μπορεί να καταγράφει βίντεο Ultra HD και, σύμφωνα με τη Samsung, έχει το ταχύτητα σύστημα αυτόματης εστίασης σε κινητό τηλέφωνο.

Σχεδιαστικά, το Galaxy S5 έχει «δανειστεί» στοιχεία τόσο από το Note 3 όσο και από το S4, διαθέτοντας μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη από τον προκάτοχό τους (5,2 ιντσών), ανάλυσης Full HD και τεχνολογίας Super Amoled και τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801. Επίσης, είναι εφοδιασμένο με μεγαλύτερη μπαταρία (2,800 mAh) που συνοδεύεται από μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία επεκτείνει ακόμη περισσότερο την αυτονομία της.

Παράλληλα με το S5 ανακοινώθηκε το Samsung Gear Fit, το πρώτο «έξυπνο» περικάρπιο της εταιρείας που αναλαμβάνει ρόλο fitness tracker, προβάλλοντας επίσης στην οθόνη του τις εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα ή τις ειδοποιήσεις από το κινητό. Το Gear Fit  έρχεται να πλαισιώσει τα Gear 2 και Gear 2 Neo, τα δύο νέα «έξυπνα» ρολόγια που η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε μία ημέρα νωρίτερα στο Mobile World Congress.

Τέλος, με την ευκαιρία παρουσίασης της νέας ναυαρχίδας της, η Samsung ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει 200 εκατομμύρια συσκευές της «οικογένειας» Galaxy.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή