Ασφαλέστερες πληρωμές μέσω κινητού στο εξωτερικό υπόσχεται η MasterCard

Ασφαλέστερες πληρωμές μέσω κινητού στο εξωτερικό υπόσχεται η MasterCard

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλέστερες πληρωμές μέσω smartphone στο εξωτερικό υπόσχεται η MasterCard, μέσω μιας νέας υπηρεσίας που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την εταιρεία Syniverse. Προς το παρόν σε πιλοτική φάση, η υπηρεσία θα επιτρέπει σε όσους χρήστες το θελήσουν να ρυθμίσουν τη συσκευή τους ώστε στην περιοχή που θα ταξιδέψουν να επιτρέπονται οι οικονομικές συναλλαγές από το κινητό.

Η διασταύρωση της γεωγραφικής τοποθεσίας θα λειτουργεί ουσιαστικά σαν μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας, αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο ο λογαριασμός να χρησιμοποιηθεί από κάποιον τρίτο. Παράλληλα, θα διασφαλίζεται ότι οι αγορές δεν πρόκειται να απορριφθούν ως ύποπτες από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αφού πραγματοποιούνται σε διαφορετική χώρα από αυτήν που ο καταναλωτής είναι μόνιμος κάτοικος.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής προπληρωμένων πακέτων δεδομένων, τα οποία μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνά κατά την άφιξή τους σε άλλη χώρα. Περίπου 75 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους κάθε μήνα, παρόλα αυτά, σήμερα, το 70% των ανθρώπων απενεργοποιούν τη συσκευή τους όταν φτάνουν, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής.

Η παρουσίαση της υπηρεσίας έγινε στο Mobile World Congress, η MasterCard ανακοίνωσε τη δυνατότητα για MasterPass – in app πληρωμές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν ασφαλείς αγορές μέσω εφαρμογών που διαθέτουν στο κινητό τους. Οι MasterPass in-app πληρωμές εξαλείφουν την ανάγκη αποθήκευσης των  στοιχείων των καρτών πληρωμής σε πολυάριθμες mobile εφαρμογές, παρέχοντας στους καταναλωτές μια γρήγορη και απλή εμπειρία πληρωμής.

Εφαρμογές με το σύστημα MasterPass ενσωματωμένο σε αυτές, επιτρέπουν στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν μια αγορά με τόσο λίγες κινήσεις όσο ένα κλικ στην αγαπημένη τους συσκευή όντας συνδεδεμένοι στο Internet, χωρίς να εγκαταλείψουν το περιβάλλον της εφαρμογής. Η βελτιστοποιημένη διαδικασία πληρωμής δημιουργεί μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, που υποστηρίζεται από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και κρυπτογράφησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή