6ο Startup Weekend Athens με την υποστήριξη της Microsoft

6ο Startup Weekend Athens με την υποστήριξη της Microsoft

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 6ο Startup Weekend Athens θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 7-9 Μαρτίου 2014, στο χώρο του The Cube ( http://thecube.gr/). Την φετινή εκδήλωση διοργανώνει το Τhe Cube με την υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.

Το Startup Weekend αποτελεί ένα τριήμερο εργαστήριο, που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, έχοντας την καθοδήγηση επαγγελματιών με διαφορετική εξειδίκευση. Στο τέλος του τριημέρου, οι επιχειρηματικές προτάσεις παρουσιάζονται και αξιολογούνται με κριτήρια την καινοτομία και τη δυνατότητα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας.

Το Startup Weekend είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελεί μέρος διεθνούς πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από την έμπρακτη εξάσκηση και δικτύωση ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί 1000 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες ανά τον κόσμο και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί επιτυχημένα  startups.

Στην Ελλάδα, από το 2008, το Startup Weekend αποτελεί μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και  να δηλώσετε συμμετοχή στο: http://athens.startupweekend.org/.  Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή