Μεγαλύτερη ιδιωτικότητα υπόσχεται μια νέα «γενιά» smartphone

Μεγαλύτερη ιδιωτικότητα υπόσχεται μια νέα «γενιά» smartphone

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα τάση για «έξυπνα» τηλέφωνα που δίνουν έμφαση στην ιδιωτικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει το Privacy Phone που παρουσίασε η εταιρεία κινητής FreedomPop στις ΗΠΑ, το τρίτο κατά σειρά τηλέφωνο μετά το Blackphone της Silent Circle και το Black της Boeing το οποίο υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Το Privacy Phone είναι ουσιαστικά ένα παραλλαγμένο Samsung Galaxy II, στο οποίο η FreedomPop έχει εγκαταστήσει λογισμικό που κρυπτογραφεί τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα SMS. Επιπλέον, η πρόσβαση στο ίντερνετ γίνεται μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN), χάρις στα οποία ο χρήστης είναι ανώνυμος στο διαδίκτυο και η online συμπεριφορά του δεν μπορεί να καταγραφεί από τις διαφημιστικές εταιρείες. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Privacy Phone θα κοστίζει 189 δολάρια και θα προσφέρεται με ένα τρίμηνο δωρεάν συμβόλαιο, το οποίο περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις και μηνύματα, με τη χρέωση στη συνέχεια να διαμορφώνεται στα 10 δολάρια τον μήνα. Έτσι, θα είναι φθηνότερο από το Blackphone της εταιρείας Silent Circle, το οποίο παρουσιάσθηκε στο πρόσφατο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και θα κυκλοφορήσει από τον Ιούνιο, με την τιμή προπαραγγελίας του στα 629 ευρώ.

Όπως και το Privacy Phone, το Blackphone βασίζεται κι αυτό σε μία τροποποιημένη εκδοχή του λειτουργικού Android, την οποία η Silent Circle έχει ονομάσει PrivatOS. Σε αυτό είναι ενσωματωμένες λειτουργίες για την κρυπτογράφηση των κλήσεων, των SMS και των e-mail, ενώ το κινητό δίνει πρόσβαση σε μια πλατφόρμα cloud που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανώνυμα.

Αν και η Silent Circle και η FreedomPop προορίζουν τα μοντέλα τους για απλούς χρήστες, η Boeing ανέπτυξε το Black έχοντας κατά νου κυρίως τα στελέχη επιχειρήσεων αλλά και κρατικών οργανισμών που διαχειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα. Αυτός είναι ο λόγος που, εκτός από την προστασία από τις υποκλοπές, η Boeing πρόβλεψε να «αυτοκαταστρέφεται» το smartphone όταν δεχθεί επίθεση από κακόβουλο λογισμικό, διαγράφοντας σε μια τέτοια περίπτωση όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα πριν απενεργοποιηθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή