Spotify: Καλύτερη αναζήτηση μουσικής φέρνει η εξαγορά της The Echo Nest

Spotify: Καλύτερη αναζήτηση μουσικής φέρνει η εξαγορά της The Echo Nest

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Spotify ανακοίνωσε την εξαγορά της The Echo Nest, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείας στον χώρο της επεξεργασίας μουσικών δεδομένων και πληροφοριών. Σύμφωνα με το Spotify, η εξαγορά θα του δώσει τη δυνατότητα να παρέχει στους χρήστες του ακόμη καλύτερη εμπειρία, βελτιώνοντας τη μηχανή αναζήτησης μουσικής για τους εκατομμύρια φίλους του ανά τον κόσμο.

Δημιούργημα του Media Lab του ΜΙΤ, η The Echo Nest έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με πληροφορίες για 30 εκατομμύρια τραγούδια, κυρίως χάρις σε μια τεχνολογία ταυτοποίησης ηχητικού υλικού (audio fingerprinting), που εξάγει αυτόματα τα χαρακτηριστικά ενός τραγουδιού. Επίσης, έχει δημιουργήσει ένα web crawler που, μέσω του ίντερνετ, ταυτοποιεί σχέσεις μεταξύ των τραγουδιών.

Έτσι, μέχρι σήμερα είχε πελάτες αρκετές μουσικές υπηρεσίες (όπως τις Rdio, eMusic αλλά και το Spotify), οι οποίες χρησιμοποιούσαν τη βάση δεδομένων για να προσφέρουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να δημιουργούν αυτόματες playlist ή να τους προτείνουν συναφή μουσικά κομμάτια με τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Spotify, χάρις στη συμφωνία θα αξιοποιήσει την βαθιά κατανόηση της μουσικής και τα πολύτιμα εργαλεία διαχείρισης της The Echo Nest για να προσφέρει μια λύση αναζήτησης μουσικής στα εκατομμύρια των χρηστών του. Η προσθήκη της Echo Nest θα ενισχύσει επίσης τη δυνατότητα της μουσικής υπηρεσίας να βοηθάει εταιρίες και συνεργάτες να παρέχουν ακόμη πιο «προσωποποιημένες» μουσικές εμπειρίες στα κοινά τους.

Το Spotify διευκρινίζει επίσης πως οι εφαρμογές της The Echo Nest θα παραμείνουν δωρεάν και ανοικτές σε υποστήριξη από  ένα ισχυρό οικοσύστημα προγραμματιστών. Εξάλλου, προσθέτει, η κοινότητα των προγραμματιστών θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην επιτυχία τόσο της The Echo Nest όσο και του Spotify, για αυτό και θα παραμείνει προτεραιότητα της νέας κοινής προσπάθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή