Ευρωπαϊκός κανονισμός για κοινό φορτιστή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων

Ευρωπαϊκός κανονισμός για κοινό φορτιστή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Υπέρ ενός νέου κανονισμού που υποχρεώνει τις εταιρείες κατασκευής «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων να καταλήξουν στην κυκλοφορία ενός κοινού φορτιστή για όλα τα μοντέλα προκειμένου να απλουστευτεί η διαδικασία επαναφόρτισης των συσκευών, ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο.

Στόχος του κανονισμού είναι οι τωρινοί φορτιστές να αντικατασταθούν από τον «ενιαίο» φορτιστή το 2017.

Παράλληλα με την διευκόλυνση των καταναλωτών, ο κανονισμός αποσκοπεί και στη δραστική μείωση των ηλεκτρονικών «σκουπιδιών» που παράγονται από τις συχνές αλλαγές φορτιστών και «έξυπνων» φορητών συσκευών.

«Ο κανονισμός υπηρετεί τόσο το συμφέρον των καταναλωτών όσο και την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε η ευρωβουλευτής Μπάρμπαρα Βέιλερ, μιλώντας στο BBC.

«Θα βάλει τέρμα στις συχνές αλλαγές φορτιστών ενώ υπολογίζουμε ότι θα έχουμε 51.000 τόνους λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια ετησίως».

Για να τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός πρέπει να περάσει από το συμβούλιο υπουργών της Ευρώπης.

Τα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν τον κανονισμό στο εγχώριο δίκαιο έως το 2016 και στη συνέχεια οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έχουν 12 μήνες προκειμένου να προχωρήσουν στην κυκλοφορία του «ενιαίου» φορτιστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή