Smartphone ελαφρύ και καλαίσθητο

Smartphone ελαφρύ και καλαίσθητο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κορυφαία εμπειρία όσον αφορά τον «βασικό πυρήνα» των λειτουργιών που παρέχει ένα smartphone είναι το «σήμα κατατεθέν» του Nexus 5, του τελευταίου μοντέλου της ομώνυμης σειράς «έξυπνων» συσκευών της Google. Κατασκευασμένο κι αυτό από τη LG, όπως και ο προκάτοχός του, το Nexus 5 ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ διατίθεται αποκλειστικά από τη Wind και τα καταστήματα Public, κοστίζοντας 399 ευρώ χωρίς συμβόλαιο. Μια τιμή που το καθιστά ίσως το πληρέστερο smartphone στην οικονομική του κατηγορία.

Αν και από πλαστικά υλικά (εκτός από τα πλαϊνά πλήκτρα που είναι κεραμικά), το Nexus 5 έχει αρκετά καλή κατασκευή και είναι εξαιρετικά ελαφρύ, ζυγίζοντας μόλις 130 γραμμάρια. Στο καλαίσθητο και εργονομικό ντιζάιν του τηλεφώνου ξεχωρίζουν τα πολύ λεπτά περιθώρια, χάρις στα οποία κυριολεκτικά δεσπόζει στην πρόσοψη η 4,95 ιντσών οθόνη, η οποία είναι ένα από τα προτερήματά του.

Κι αυτό γιατί υποστηρίζει ανάλυση Full HD με υψηλή πυκνότητα pixel (445ppi), για εξαιρετική ευκρίνεια, ενώ ενσωματώνει επίσης πάνελ True HD IPS, με αποτέλεσμα να προσφέρει πολύ μεγάλες γωνίες θέασης.

Στα ενδότερα της συσκευής βρίσκεται ένας πανίσχυρος επεξεργαστής Snapdragon 800 και μνήμη RAM 2 GB, δύο υποσυστήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε άλλα κορυφαία (και ακριβότερα) smartphone, καθώς εξασφαλίζουν εντυπωσιακές ταχύτητες. Ετσι, όπως είναι φυσικό, το τηλέφωνο ανταποκρίνεται αστραπιαία σε οποιοδήποτε απαιτητικό πρόγραμμα ή παιχνίδι.

«Σύμμαχός» του σε αυτό είναι το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα μοντέλα άλλων κατασκευαστών, ενσωματώνει το Android χωρίς καμία παρέμβαση ή τροποποίηση, που θα είχαν αρνητική επίδραση στις επιδόσεις. Εχοντας μάλιστα προεγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της (Android 4.4.2), περιλαμβάνει όλες τις βελτιώσεις που έχει κάνει η Google στην πλατφόρμα της.

Το νέο Nexus αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στον τομέα της συνδεσιμότητας, υποστηρίζοντας το πρωτόκολλο επικοινωνίας Bluetooth 4.0, χάρις στο οποίο μπορεί να «επικοινωνεί» ασύρματα με γκάτζετ χωρίς να καταναλώνει πολλή ενέργεια. Επίσης, είναι συμβατό με 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, για «σερφάρισμα» στο Ιντερνετ με υψηλές ταχύτητες.

Ωστόσο, η Google δεν συμπεριέλαβε ούτε στο νέο smartphone μια υποδοχή για κάρτες microSD. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει κανείς να περιορισθεί στα 16 GB του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, αν και η δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων από USB στικ (USB OTG) μετριάζει το πρόβλημα. Περιορισμένη είναι επίσης η ανάλυση της κύριας κάμερας, η οποία είναι ίδια με αυτήν στο Nexus 4 (8 Megapixel). Παρ’ όλα αυτά, οι λήψεις της είναι σαφώς βελτιωμένες, χάρις στο νέο της hardware, την τεχνολογία Optical Image Stabilizer της LG και την αναβάθμιση του λογισμικού της μέσω του Android 4.4.2.

Αυξημένη είναι επίσης η χωρητικότητα της μπαταρίας (2300 mAh), που με τυπική χρήση καλύπτει άνετα το 24ωρο. Ακόμη κι έτσι όμως, η αυτονομία του Nexus υστερεί έναντι των υπόλοιπων «ναυαρχίδων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή