Δωρεάν WiFi σε 4.000 σημεία ανά την Ελλάδα από τον Νοέμβριο

Δωρεάν WiFi σε 4.000 σημεία ανά την Ελλάδα από τον Νοέμβριο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tέσσερις χιλιάδες σημεία που θα προσφέρουν ευρυζωνική πρόσβαση (WiFi) σε όλη την Ελλάδα υπόσχεται το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το έργο υλοποιείται έπειτα από σχετική πρωθυπουργική δέσμευση τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπ. Μεταφορών, η δωρεάν πρόσβαση θα είναι περιορισμένης διάρκειας και χρήσης, ώστε να ικανοποιούνται βασικές ανάγκες επικοινωνίας των χρηστών Διαδικτύου. Οι προδιαγραφές του έργου τίθενται άμεσα σε δημόσια διαβούλευση και μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξει η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση μέρους του έργου.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του δικτύου θα γίνει σε γεωγραφικές ζώνες. Η επιλογή του αναδόχου (ή των αναδόχων) θα γίνεται με προσκλήσεις που θα πραγματοποιεί η αναθέτουσα αρχή, ενώ οι υποψήφιοι επενδυτές θα προέλθουν μέσα από μια «δεξαμενή» επιχειρήσεων που θα καθορίσει η αναθέτουσα αρχή έπειτα από διαγωνισμό. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να απορροφήσει 15 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση. Οι ανάδοχοι εκτός από την υλοποίηση, θα αναλάβουν τη λειτουργία του δικτύου για περίπου 12 μήνες. Ετσι μετά τον Οκτώβριο του 2015 τη λειτουργία του δικτύου θα αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή