Διεθνές Συνέδριο «Industrial Technologies 2014 – Smart Growth through Research and Innovation»

Διεθνές Συνέδριο «Industrial Technologies 2014 – Smart Growth through Research and Innovation»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί  από τις 9 έως τις 11 Απριλίου 2014, το Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Industrial Technologies 2014 – Smart Growth through Research and Innovation», στην Αθήνα, στο Μέγαρο-Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Κανοτομίας της Ε.Ε.

Κύριος άξονας του συνεδρίου είναι η παρουσίαση προοπτικών που παρουσιάζει η ανάπτυξη της Νανοεπιστήμης, της Νανοτεχνολογίας, των Υλικών, της Βιοτεχνολογίας και των Νέων Τεχνολογιών Παραγωγής  (NMΒP), με στόχο την προώθηση νέων ιδεών και νέας έρευνας για καινοτόμα προϊόντα και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιστημόνων και του βιομηχανικού κόσμου. 

Με θέμα την «έξυπνη» ανάπτυξη μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και τις  προοπτικές που ανοίγονται στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο «Ορίζοντας 2020», το Συνέδριο θα φιλοξενήσει εξέχουσες προσωπικότητες που εκπροσωπούν διεθνείς εταιρείες όπως οι Airbus, Daimler AG, DAIKIN, Bayer, Carlsberg, BASF και πλήθος άλλων αλλά και ελληνικές όπως oι S&B, Nanophos, Inasco και πολλές άλλες. Οι σύνεδροι, οι οποίοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 800, είναι στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανιών, πολιτικοί, εμπορικοί ακόλουθοι, καθηγητές πανεπιστημίων, επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές των σχετικών επιστημών.

Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Πατρών, ερευνητής του ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ και Εθνικός Εκπρόσωπος στον τομέα Νανοτεχνολογίας, Υλικών και Διεργασιών Παραγωγής, Κωνσταντίνος Γαλιώτης, με αναπληρωτή πρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή τού Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών, Γεώργιο Χρυσολούρη. Φορέας υλοποίησης του Συνεδρίου είναι δύο χρηματοδοτικά προγράμματα (Coordination Support Actions): το IndustryTech2014 με συντονιστές το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και εταίρους το Σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών (ΣΕΒ)  και τη Φινλαδική εταιρεία Spinverse και το INNO-PRO με συντονιστές το Πανεπιστήμιο Πάτρας/LMS και εταίρους από τον χώρο της βιομηχανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.industrialtechnologies2014.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή