Ίντερνετ 100 Mbps στο 50% του πληθυσμού, ο στόχος του ΟΤΕ έως το 2020

Ίντερνετ 100 Mbps στο 50% του πληθυσμού, ο στόχος του ΟΤΕ έως το 2020

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημιουργία προηγμένων υποδομών στη χώρα είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2014, όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. 

Όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του VDSL στο 30% των νοικοκυριών, όπως και να αυξήσει στο 70% την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G της Cosmote. Με ορίζοντα το 2020, στόχος του Ομίλου είναι να μπορεί να παρέχει 50 Mbps τουλάχιστον στο 65% του πληθυσμού και 100 Mbps στο 50%. Γι’ αυτό τον σκοπό, σχεδιάζει συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια, κυρίως σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής. 

Κάνοντας έναν απολογισμό της περασμένης χρονιάς, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε πως ο Όμιλος κατέγραψε αρκετές εμπορικές επιτυχίες. Έτσι, οι πελάτες VDSL ξεπέρασαν τους 50.000, ενώ η Cosmote συνέχισε να υπεραποδίδει. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΤΕ TV υπερδιπλασίασε τη συνδρομητική του βάση, κλείνοντας το 2013 με 250.000 πελάτες. Οι πελάτες του ΟΤΕ TV σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 275.000.

Σχολιάζοντας την ευρύτερη αγορά των τηλεπικοινωνιών, ο επικεφαλής του ΟΤΕ  δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους λεγόμενους OTTs (Over the top players), όπως η Google και το Facebook, ως ανταγωνιστικές εταιρείες ως προς τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, καθώς χρησιμοποιούν τα έτοιμα δίκτυα, με συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σε χωρητικότητα, χωρίς να συνεισφέρουν στις επενδύσεις. Υποστήριξε επίσης πως θα πρέπει να παρέμβουν οι ρυθμιστικές Αρχές, στην Ευρώπη και όχι μόνο, για την ανεύρεση λύσης, όπως η επιβολή ειδικού τέλους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή