Συνεχίζεται η «κόντρα» Cosmote-Vodafone για την ποιότητα των δικτύων τους

Συνεχίζεται η «κόντρα» Cosmote-Vodafone για την ποιότητα των δικτύων τους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημερινό δελτίο Τύπου, η Cosmote «απαντά» στη χθεσινή ανακοίνωση της Vodafone, συνεχίζοντας έτσι τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο εταιρείες, με αντικείμενο την ποιότητα των υπηρεσιών mobile internet και φωνής που παρέχουν. Στο δελτίο, η Cosmote μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ποιότητα σήματος, την πληθυσμιακή κάλυψη που παρέχει, όπως και τις επενδύσεις.

Πριν από τη χθεσινή ανακοίνωση της Vodafone, είχε προηγηθεί ενημέρωση της Cosmote για τα αποτελέσματα μετρήσεων, με βάση τα οποία το δίκτυο mobile internet της εταιρείας του Ομίλου ΟΤΕ είναι το πιο γρήγορο στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση, η Vodafone αντέτεινε πως οι πελάτες της δηλώνουν ότι έχουν συνολικά την καλύτερη εμπειρία δικτύου, όπως προκύπτει από Πανελλαδική έρευνα ικανοποίησης πελατών της TNS ICAP. Γεγονός που οφείλεται, όπως πρόσθετε χαρακτηριστικά, στο ότι απολαμβάνουν mobile internet ακόμα και στο υπόγειο, αξεπέραστες ταχύτητες 4G και επιτυχία κλήσεων που αγγίζει το 100%.

Σήμερα η Cosmote επανέρχεται με νέο δελτίο Τύπου, παραθέτοντας κατ’ αρχάς μετρήσεις από έναν διαφορετικό ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης, σύμφωνα με τις οποίες προσφέρει ταχύτερες υπηρεσίες δεδομένων από τον δεύτερο πάροχο κατά 80% με χρήση USB Stick, και κατά 50% με χρήση smartphone.

Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει πως η πληθυσμιακή κάλυψη 2G και 3G που παρέχει ξεπερνάει το 99,8% και το 98% πανελλαδικά αντίστοιχα, ενώ η κάλυψη 4G φτάνει το 60%, προσθέτοντας πως κανένας άλλος πάροχος κινητής δεν έχει ανακοινώσει πληθυσμιακή κάλυψη 4G.

Επίσης, η Cosmote σημειώνει πως είναι η μόνη που προσφέρει την υπηρεσία φωνής υψηλής ευκρίνειας (HD Voice). Όσον αφορά την ποιότητα σήματος (π.χ. δεν κάνει διακοπές/βγάζεις κλήσεις αμέσως), ο πάροχος επικαλείται Πανελλαδική έρευνα ικανοποίησης πελατών της TNS ICAP, σε  πελάτες όλων των εταιρειών, που φέρνει το δίκτυο του κατά 28% καλύτερο από αυτό της δεύτερης εταιρείας.

Τέλος, επισημαίνει πως έχει επενδύσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια σε δίκτυο και υποδομές για τη χώρα, πολύ περισσότερο από τον δεύτερο πάροχο σε επενδύσεις στην κινητή τηλεφωνία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή