Πιλοτικές εφαρμογές για καλύτερη καθημερινότητα στην Αττική, με “όπλο” δορυφορικά δεδομένα

Πιλοτικές εφαρμογές για καλύτερη καθημερινότητα στην Αττική, με “όπλο” δορυφορικά δεδομένα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τίτλο «Innovative technologies for the cities of Athens: bring space down to earth», ο διαγωνισμός καινοτομίας που έχει προκηρύξει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) έχει στόχο τη δημιουργία πιλοτικών εφαρμογών που θα αξιοποιούν δορυφορικά δεδομένα από διαστημικούς αισθητήρες και θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΣΕΚΕΕ στο ευρωπαϊκό έργο LDA, στην πρώτη φάση του οποίου ανταποκρίθηκαν και αξιολογήθηκαν 9 εταιρείες παρουσιάζοντας καινοτομικές προτάσεις που φέρνουν τα διαστημικά δεδομένα στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η τελική παρουσίαση των εφαρμογών που διακρίθηκαν και η ανακοίνωση των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή εκδήλωση την Τετάρτη 30/4/14 στις 16.00 στον κόμβο καινοτομίας «InnovAthens» στο χώρο της Τεχνόπολης.

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας, οργανισμοί και φορείς από δήμους της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, καθώς και κοινότητες χρηστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν τις εφαρμογές και παράλληλα να προτείνουν τρόπους αξιοποίησης ή/και νέες υπηρεσίες οι οποίες κρίνουν χρήσιμες για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.α.

Ο ΣΕΚΕΕ έρχεται να τονώσει την καινοτομική δραστηριότητα μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κινητών εφαρμογών, με στόχο την επιχειρηματική τους ανέλιξη και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το όραμα του ΣΕΚΕΕ είναι να ενώσει τις δυνάμεις των πρωτοπόρων και καινοτόμων ελληνικών εταιρειών στον τομέα των mobile applications, με στόχο την εξωστρεφή ανάπτυξη του κλάδου που θα επιφέρει οικονομική άνθιση για τη χώρα και διάχυση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων ανέπτυξε τον κόμβο καινοτομίας «ΙΝΝOVATHENS» σε συνεργασία με τις ενώσεις καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων: ΣΕΚΕΕ (εφαρμογών σε κινητές συσκευές), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονικής), HBio (Βιο-Ιατρικής Τεχνολογίας), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημικής), ΕΛΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και ΕΕΝΕ (Νεοφυών επιχειρήσεων/Startups), των καινοτομικών φορέων της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με τους οποίους σχεδιάζει δράσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον κόμβο καινοτομίας στην επόμενη διετία. Το ΙΝΝOVATHENS θα λειτουργήσει ως σημείο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν χώρο με 600.000 επισκέπτες το έτος και με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με την τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό.  Η συνεργασία με ενώσεις επιχειρήσεων, συλλογικούς φορείς και με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Συνεργαζόμενοι φορείς: ΕΔΕΤ, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κτηματολόγιο ΑΕ και Ατλαντίς Συμβουλευτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή