Ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα για την αξιοποίηση «ανοικτών» δημόσιων δεδομένων

Ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα για την αξιοποίηση «ανοικτών» δημόσιων δεδομένων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει το «Open Public Data Hackathon», καλώντας επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημοσίους υπαλλήλους, φοιτητές, μαθητές, να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης δημόσιων δεδομένων. Το Σαββατοκύριακο 26 – 27 Απριλίου 2014, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει χώρο συνάντησης για όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών.

Η διορία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής λήγει αύριο, 23 Απρίλιου. Επίσης, οι συμμετέχοντας θα μπορούν να υποβάλουν τις πρωτότυπες εφαρμογές έως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ανοικτά δημόσια δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί και διατίθενται διαδικτυακά στο data.gov.gr, προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην παραγωγή και τη μεταφορά γνώσης.

Transforming Information into Business: Αυτό είναι το μήνυμα του διαγωνισμού «Open Public Data Hackathon», που φιλοδοξεί να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον και την ευρεία συμμετοχή των πολιτών, στη βάση της καινοτομίας και τη δημιουργικότητας με την αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων. Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την ανάδειξη νέων καινοτομιών.

Στόχος είναι μέσα από το “Open Public Data Hackathon” να αναπτυχθεί η καινοτομία και η δημιουργικότητα με βάση τα ανοικτά δεδομένα. Το Hackathon φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον προγραμματιστών ανοικτού λογισμικού, μελών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας, πολίτες, και επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η παρουσίαση των εφαρμογών και η ανάδειξη των νικητών, θα γίνει στις 6 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση βράβευσης. Το έπαθλο ανέρχεται για το 1ο βραβείο: 3.000 ευρώ – 2ο: 2.000 ευρώ – 3ο: 1.000 ευρώ. Από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα αναδειχτούν χωρίς έπαθλο οι δημόσιοι φορείς των οποίων αξιοποιήθηκαν τα περισσότερα σύνολα δεδομένων.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Επίσης, η δράση υποστηρίζεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τη μη κερδοσκοπική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική ανάρτηση του υπουργείου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή