Τους 500 εκατ. χρήστες έφτασε η υπηρεσία WhatsApp

Τους 500 εκατ. χρήστες έφτασε η υπηρεσία WhatsApp

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις που προκάλεσε η εξαγορά του WhatsApp από το Facebook, η υπηρεσία instant messaging συνεχίζει να αυξάνει τη βάση των χρηστών της με εντυπωσιακό ρυθμό. Έτσι, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση του συνιδρυτή της υπηρεσίας Τζαν Κουμ στο μπλογκ του, οι ενεργοί χρήστες της ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει πως αυξήθηκαν κατά 35 εκατομμύρια μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Ο Κουμ αναφέρει πως τα κράτη όπου το WhatsApp αναπτύσσεται ταχύτερα είναι η Ρωσία, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ινδία. Επίσης, σημειώνει πως, εκτός από τα γραπτά μηνύματα,  οι χρήστες αξιοποιούν επίσης το WhatsApp για να ανταλλάσσουν μέσω ίντερνετ και αρχεία multimedia. Με συνέπεια, μέσω της πλατφόρμας, να διακινούνται σε καθημερινή βάση 700 εκατομμύρια φωτογραφίες και 100 εκατομμύρια βίντεο.

Για να προσθέσει το WhatsApp στη «φαρέτρα» του, το Facebook θα καταβάλλει 16 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ για εξαγορά εταιρείας. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου και προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα χρηστών, οι οποίοι προέβλεπαν πως η υπηρεσία θα άλλαζε λειτουργία ή πολιτική διαχείρισης των δεδομένων τους.

Πάντως, από το συνέδριο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, στις 23 Φεβρουαρίου ο Κουμ διαβεβαίωσε πως η υπηρεσία θα παραμείνει ανεξάρτητη από το Facebook, παρά την εξαγορά. Επίσης, είχε αναφέρει πως μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ενεργοί χρήστες έφταναν τα 465 εκατομμύρια, αποκαλύπτοντας επίσης πως στα άμεσα σχέδια της υπηρεσίας είναι η υποστήριξη και φωνητικών κλήσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή