ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Απομιμήσεις του Galaxy S4 εμφανίσθηκαν στη χώρα μας

apomimiseis-toy-galaxy-s4-emfanisthikan-sti-chora-mas-2020073

Απομιμήσεις του Samsung Galaxy S4 έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά, όπως επισημαίνει η Samsung. Η εταιρεία εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη χώρα μας καθώς, όπως είναι φυσικό, αυτά τα προϊόντα έχουν άγνωστη προέλευση, ποιότητα και ασφάλεια.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της, παραθέτει μια σειρά από συγκριτικά στοιχεία με τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ξεχωρίζει μια αυθεντική συσκευή από την απομίμηση:

• Μέγεθος οθόνης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και  αξεπέραστη ποιότητα Full HD Super AMOLED (1920 x 1080), σε αντίθεση με τις απομιμήσεις που οι διαστάσεις της οθόνης τους είναι μικρότερη.
• Μέγεθος συσκευής: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 έχει μέγεθος 136.6 x 69.8 x 7.9 mm και το βάρος του είναι 130g, ενώ οι απομιμήσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος.
• Ποιότητα εξωτερικού υλικού: οι απομιμήσεις έχουν ποιοτικά χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση με το αυθεντικό Samsung Galaxy S4.
• Εξωτερική κεραία σύνδεσης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει στην πίσω εσωτερική όψη και βγάζοντας την μπαταρία, μια εξωτερική κεραία σύνδεσης την οποία δεν έχουν οι απομιμήσεις.

Αρκετές απομιμήσεις μπορεί να μην φέρουν ενδείξεις όπως το «CE», «IMEI», «Serial Number» ή τα στοιχεία υπευθύνου εισαγωγής επί της συσκευασίας – χωρίς όμως οι ενδείξεις αυτές να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του προϊόντος.

Τέλος, η Samsung αναφέρει πως λαμβάνει όλα τα νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.