Μια ναυαρχίδα με κορυφαίες επιδόσεις

Μια ναυαρχίδα με κορυφαίες επιδόσεις

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίες τεχνικές προδιαγραφές και εξαρτήματα που ανήκουν στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, «πάντρεψε» η Samsung στο Galaxy S5, τη νέα «ναυαρχίδα» της στην κατηγορία των smartphone. Το καινούργιο Galaxy έρχεται αναβαθμισμένο σε κάθε πτυχή του – από την ταχύτητα και την αυτονομία, μέχρι τη λήψη φωτογραφιών και την οθόνη. Εξίσου σημαντικό είναι πως βασίζεται σε ένα βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον, που απλοποιεί τη χρήση των περισσότερων λειτουργιών του.

Συγκριτικά με το S4 που διαδέχεται, το S5 διατηρεί σε γενικές γραμμές το ίδιο ντιζάιν, το οποίο κατά τη γνώμη μας δεν συμβαδίζει πλήρως με την υπεροχή του κινητού σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Την ίδια στιγμή, όμως πάντως, η κατασκευή και η σχεδίασή του το καθιστούν αυτή τη φορά ανθεκτικό στη σκόνη, την άμμο, το χώμα και το νερό. Ετσι, π.χ. μπορεί να παραμείνει βυθισμένο για 30 λεπτά σε βάθος ενός μέτρου, χωρίς να παρουσιάσει βλάβη. 

Αναμφισβήτητα ένα από τα ατού είναι η 5,1 ιντσών οθόνη, ανάλυσης Full HD και τεχνολογίας AMOLED, η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Φωτεινότερη από αυτήν του S4, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευδιάκριτη σε εξωτερικούς χώρους, η οθόνη αγγίζει το άριστα στην απόδοση των χρωμάτων, χωρίς αυτά να μοιάζουν αφύσικα έντονα όπως συνέβαινε σε παλιότερα μοντέλα. Βελτιωμένες είναι επίσης και οι γωνίες θέασής της.

Στα «ενδότερα» του νέου Galaxy υπάρχει ένας επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 801 και μνήμη RAM 2 GB, εξασφαλίζοντας έτσι ταχύτητα που θα ικανοποιήσει πλήρως και τον πιο απαιτητικό. Την ίδια ικανοποίηση προσφέρει και η διάρκεια «ζωής» του smartphone εκτός… πρίζας – η οποία, ακόμη και με την πλέον εξαντλητική χρήση, ξεπερνά άνετα το 24ωρο. Μάλιστα, η Samsung έχει προβλέψει λειτουργίες εξοικονόμησης που επεκτείνουν την αυτονομία. Η πιο «ακραία» διατηρεί το κινητό σε λειτουργία για 24 ώρες, ακόμη κι αν η μπαταρία του έχει «πέσει» στο 10%.

Πολύ καλές είναι επίσης οι φωτογραφικές επιδόσεις του S5, τις οποίες χρωστά στον αισθητήρα Isocell των 16 Megapixel, που εξασφαλίζει φωτεινές και ευκρινείς εικόνες και βίντεο. Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η ταχύτατη εστίαση της κάμερας, όπως και η λειτουργία «Real Time HDR», η οποία δίνει τη δυνατότητα να βλέπει κανείς στην οθόνη το οπτικό αποτέλεσμα με ενεργοποιημένο και απενεργοποιημένο το HDR, πριν πραγματοποιήσει τη λήψη. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της εστίασης ή επιλογής λειτουργίας, μετά την αποτύπωση μιας φωτογραφίας.

Το smartphone είναι όμως και «πάνοπλο» σε βιομετρικούς αισθητήρες, ξεκινώντας κατ’ αρχάς από τον μετρητή καρδιακών παλμών και υποσυστήματα τα οποία συνδυάζονται με την εφαρμογή S Health, που παίζει τον ρόλο «ψηφιακού προπονητή». Παράλληλα, ενσωματώνεται ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος στην πράξη αποδεικνύεται αρκετά εύχρηστος στο να ταυτοποιεί τον κάτοχο του S5, είτε για να ξεκλειδώσει τη συσκευή είτε για να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του PayPal.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή