Το Xperia της Sony η απάντηση στο iPad Air

Το Xperia της Sony η απάντηση στο iPad Air

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξαιρετική σχεδίαση και η άριστη ποιότητα κατασκευής είναι το «σήμα κατατεθέν» του Xperia Tablet Z2 της Sony, της νέας «ταμπλέτας» της ιαπωνικής εταιρείας που κατέφθασε και στην Ελλάδα πριν από λίγες εβδομάδες, κοστίζοντας από 530 ευρώ. Με πάχος μόλις 6,4 χιλιοστών και βάρος 426 γραμμαρίων, το καινούργιο 10,1 ιντσών Xperia Tablet Ζ2 αποτελεί ένα από τα λιγοστά μοντέλα με λειτουργικό Android που είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από το iPad Air.

Συνεπώς, ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις το προϊόν της Αpple τόσο στην αίσθηση που αφήνει κρατώντας το, όσο και στην ευκολία χρήσης και μεταφοράς. Με το επιπλέον πλεονέκτημα έναντι του iPad ότι προστατεύεται περισσότερο από τις κάθε λογής… κακουχίες, αφού είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη και στις γρατζουνιές.

Από την άλλη πλευρά, η οθόνη του Ζ2 έχει ανάλυση 1920 x 1200 pixel και πυκνότητα εικονοστοιχείων 224 ppi, με συνέπεια να υστερεί σε ευκρίνεια από το iPad και άλλες κορυφαίες Android ταμπλέτες. Την ίδια στιγμή, πάντως, εξασφαλίζει ευρείες γωνίες θέασης και αρκετή φωτεινότητα, που είναι ικανοποιητική ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, ενσωματώνει την τεχνολογία Live Colour LED της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία κάνει τα χρώματα να μοιάζουν πιο ζωντανά, χωρίς να χάνουν τη φυσικότητά τους και να δείχνουν υπερκορεσμένα. Ετσι, σε συνδυασμό με τα στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία είναι αρκετά δυνατά, καθιστά το tablet ιδανικό για την αναπαραγωγή multimedia.

Ιδανικό είναι επίσης για οποιαδήποτε απαιτητική εφαρμογή και παιχνίδι, κάτι που χρωστάει στον τετραπύρηνο επεξεργαστή του Snapdragon 801, χρονισμένο στα 2,3 GHz, και τη μνήμη RAM 3 GB. Τα δύο υποσυστήματα εξασφαλίζουν στο Ζ2 κορυφαία ταχύτητα, ενώ μαζί τους η Sony κατάφερε να «στριμώξει» στο υπέρλεπτο tablet μια αρκετά μεγάλη μπαταρία (6000 mAh), με αποτέλεσμα η συσκευή να τα πηγαίνει αρκετά καλά από άποψη αυτονομίας.

Ετσι, μπορεί να αναπαράγει βίντεο έως και για 8 συνεχόμενες ώρες, μια επίδοση που σημαίνει πως, σε τυπικές συνθήκες χρήσης, «αντέχει» τουλάχιστον δύο 24ωρα εκτός πρίζας. Χρόνος που μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο με τις λειτουργίες εξοικονόμησης που έχει προβλέψει η Sony, όπως το Stamina Mode.

Με την ενεργοποίηση, το tablet αναβαθμίζεται αμέσως στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της Google, η οποία συνδυάζεται με γραφικά στοιχεία και εφαρμογές της Sony. Εχοντας υποδοχή για κάρτες microSD, κυκλοφορεί σε εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 16 ή 32 GB, όπως και με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G, εκτός από Wi-Fi. Από το Ζ2 δεν λείπουν επίσης το GPS, ο δέκτης υπερύθρων, το NFC και η υποστήριξη Bluetooth και DLNA. Τα αξεσουάρ του συμπληρώνονται από δύο κάμερες, ανάλυσης 8 και 2,2 Megapixel αντίστοιχα, οι οποίες καλύπτουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις που έχει κανείς από ένα tablet για λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή