Οικονομία και ποιότητα στις εκτυπώσεις

Οικονομία και ποιότητα στις εκτυπώσεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανικός για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εργάζονται στο σπίτι είναι ο νέος εκτυπωτής L1300 της Epson, ο οποίος «παντρεύει» το μικρό λειτουργικό κόστος με την αρκετά μεγάλη ποικιλία στα μεγέθη που μπορεί να επιλέξει κανείς για τις εκτυπώσεις του. Με προτεινόμενη τιμή λιανικής 475 ευρώ, ο L1300 αναμένεται να «αφιχθεί» περί τα μέσα Ιουλίου στην Ελλάδα και είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που μπορεί να τυπώσει σε διαστάσεις έως Α3+, ενώ παράλληλα ενσωματώνει το Ink Tank System, ένα σύστημα τεσσάρων δοχείων (κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο), τα οποία γεμίζουν με μελάνι χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα φιαλίδια της Epson που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Οπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Epson που βασίζονται στο Ink Tank System, χάρις στα δοχεία μελάνης ο L1300 εξασφαλίζει χαμηλό κόστος εκτυπώσεων. Μάλιστα, στη συσκευασία του L1300 υπάρχουν 5 φιαλίδια μελανιού, τα οποία είναι αρκετά για πάνω από 7.000 ασπρόμαυρες εκτυπώσεις, πριν χρειασθεί να αγοράσει κανείς καινούργια αναλώσιμα. Ενα ακόμη πλεονέκτημα των δοχείων είναι ότι έχουν μεγάλη χωρητικότητα, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να τα γεμίζει κανείς συχνά, παρόλο που η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη.

Οι εκτυπώσεις σε μεγάλες διαστάσεις είναι χρήσιμες σε αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών, με αποτέλεσμα ο L1300 να καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο γραφείο. Με δυνατότητα σύνδεσης σε υπολογιστές Windows και Mac μέσω USB και χειροκίνητων εκτυπώσεων διπλής όψης, ο L1300 μπορεί βέβαια να λειτουργήσει επίσης με όλα τα (μικρότερα) μεγέθη χαρτιού που χρησιμοποιούνται και στους Α4 εκτυπωτές. Παράλληλα, δίνει αρκετές επιλογές στο είδος του χαρτιού πάνω στο οποίο μπορεί να εκτυπώσει, αφού δέχεται φακέλους, φωτογραφικό χαρτί και ετικέτες.

Εκτός από την άποψη της ευελιξίας και της οικονομίας, ο L1300 δεν θα αφήσει δυσαρεστημένο τον χρήστη του ούτε από την άποψη της ταχύτητας και της ποιότητας, όπως διαπιστώσαμε δοκιμάζοντάς τον. Αρκετά αθόρυβος μάλιστα στη λειτουργία του, ο L1300 χρωστά τα δύο παραπάνω πλεονεκτήματα στην inkjet τεχνολογία Micro Piezo της Epson που χρησιμοποιεί. Χάρις σε αυτήν, μπορεί να παράγει έως και 15 ασπρόμαυρες εκτυπώσεις το λεπτό, υποστηρίζει ανάλυση έως και 5760 x 1440 dpi, ενώ πετυχαίνει πολύ καλή απόδοση των χρωμάτων.

Η τεχνολογία Micro Piezo είναι διαφορετική από τη μέθοδο εκτύπωσης στην οποία βασίζονται τα υπόλοιπα inkjet μοντέλα. Σύμφωνα με την Epson, το βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως η εκτυπωτική κεφαλή λειτουργεί μηχανικά, χωρίς να χρησιμοποιεί θερμότητα. Επομένως, δεν «χάνει» σε ποιότητα με τη χρήση από υπολείμματα μελανιού που θα ξεραίνονταν πάνω της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή