Σύντομα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MOZILLA FOUNDATION

Smartphone από 25 δολάρια

Ακόμη φθηνότερα «έξυπνα» τηλέφωνα με λειτουργικό Firefox OS έχει στα σκαριά η μη κερδοσκοπική οργάνωση Mozilla Foundation, αφού, όπως ανακοίνωσε το στέλεχός της Gong Li στη Wall Street Journal, μέσα σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα με τιμή που θα ξεκινάει από 25 δολάρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καινούργια smartphone θα διατεθούν αρχικά στην Ινδία και στην Ινδονησία, όπου οι συσκευές με κόστος πάνω από 50 δολάρια είναι απαγορευτικές για τον μέσο καταναλωτή. Το στέλεχος του Mozilla Foundation προέβλεψε στην εφημερίδα πως οι πωλήσεις smartphones με το Firefox OS θα αγγίξουν τα 10 εκατομμύρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το λειτουργικό βασίζεται στη γλώσσα προγραμματισμού HTML5, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την κατασκευή κινητών με προσιτό οικονομικά hardware, που εξασφαλίζουν όμως αρκετά καλή εμπειρία χρήσης.

GOOGLE

Αερόστατα-κόμβοι πρόσβασης Ιντερνετ

Σε συνέντευξη του Astro Teller στο περιοδικό Wired, o υπεύθυνος του Project Loon της Google δήλωσε πως ελπίζει ότι μέσα στο 2015 τα αερόστατα της Google θα αρχίσουν να προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη. Ο Astro Teller είναι επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος Google X του ιντερνετικού κολοσσού, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται το Project Loon, με σκοπό την παροχή Ιντερνετ μέσω αερόστατων σε μέρη όπου σήμερα δεν υπάρχουν σταθμοί κινητής τηλεφωνίας ή σταθερά δίκτυα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος για τους επόμενους μήνες είναι να τετραπλασιαστεί ο αριθμός των «μπαλονιών» που ανά πάσα στιγμή βρίσκονται στον αέρα, φθάνοντας τα 100. Οταν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι δοκιμές, ο «στόλος» των αερόστατων θα αυξηθεί στα 300-400, τα οποία, καθώς θα περιστρέφονται γύρω από τη Γη, θα μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν μόνιμη σύνδεση στο web σε οποιαδήποτε περιοχή επιλέξει τότε η Google.

KILL SWITCH

Λιγότερες κλοπές κινητών

Τη λειτουργία «kill switch», που επιτρέπει το μπλοκάρισμα ενός smartphone από απόσταση, θα αποκτήσουν σύντομα τα μοντέλα με λειτουργικό Android και Windows Phone. Η λειτουργία είναι ήδη ενσωματωμένη στα «έξυπνα» τηλέφωνα της Apple και σε μοντέλα της Samsung, ενώ με τη διάδοσή της θεωρείται ότι θα μειωθούν οι κλοπές κινητών, αφού οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν ουσιαστικά να τα «νεκρώσουν». Ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί ποια από τις δύο παραλλαγές του kill switch θα ενσωματωθεί στις δύο πλατφόρμες, αφού το χαρακτηριστικό μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα είτε για την πλήρη αχρήστευση του κινητού είτε για το «κλείδωμά» του σε κάθε μη εξουσιοδοτημένο χρήστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή