Ερχονται νέα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη

Ερχονται νέα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κερδών κατά 12%, στα 7,75 δισ. δολάρια, για το τρίτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους 2013-2014 ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Apple, ωστόσο την προσοχή επενδυτών και καταναλωτών τράβηξαν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Τιμ Κουκ, ο οποίος μίλησε για «απίστευτα, νέα προϊόντα» που «ανυπομονούμε να σας δείξουμε».

Ολα τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ότι αυτό το φθινόπωρο θα μπορούσε να ανήκει στην Apple, που μάλλον έχει μείνει λίγο πίσω στα κινητά τηλέφωνα, καθώς η Samsung και άλλες εταιρείες έχουν παρουσιάσει εδώ και πολύ καιρό τηλεφωνικές συσκευές με οθόνη μεγαλύτερη από 5 ίντσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει iPhone με μεγαλύτερη οθόνη από το σημερινό μοντέλο, ενδεχομένως μια «φορετή» συσκευή, δηλαδή μια συσκευή που θα φοριέται σαν ρολόι, και αναβάθμιση του Apple TV.

Το προηγούμενο τρίμηνο, οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν κατά 13% στα 35,2 εκατομμύρια και οι πωλήσεις υπολογιστών Mac αυξήθηκαν κατά 18%, στα 4,4 εκατομμύρια συσκευές. Αυτές οι αυξήσεις αντισταθμίζουν την πτώση των πωλήσεων iPad κατά 9%, στα 13,3 εκατομμύρια συσκευές, καθώς ενισχύεται ο κορεσμός της αγοράς ταμπλετών, ιδίως στις ΗΠΑ και στη Δυτική Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, τ’ αποτελέσματα του τριμήνου αναδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι για την Apple το iPhone, το οποίο συνεισφέρει πάνω από τα μισά έσοδα της αμερικανικής εταιρείας και περίπου το 70% των συνολικών κερδών της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα iPhone, ένα με οθόνη 4,7 ιντσών και ένα με οθόνη 5,5 ιντσών. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι τα δύο νέα μοντέλα θα αποτελέσουν τη σημαντικότερη επιτυχία της εταιρείας από το 2007, οπότε και πρωτοπαρουσίασε το iPhone. Το τελευταίο διάστημα είναι ευδιάκριτη η στροφή των καταναλωτών προς κινητά τηλέφωνα με μεγαλύτερες οθόνες, κάτι που έχουν εκμεταλλευτεί η Samsung και άλλοι κατασκευαστές, αλλά όχι η Apple. Στην Κίνα, περίπου το 40% των νέων τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android που έχουν πουληθεί το 2014 είχαν οθόνη μεγαλύτερη των 5 ιντσών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή