Υπερυψηλή ευκρίνεια και ελκυστική τιμή

Υπερυψηλή ευκρίνεια και ελκυστική τιμή

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλεονεκτήματα της υπερυψηλής ευκρίνειας με την αρκετά ελκυστική τιμή συνδυάζει η καινούργια οθόνη 4K UltraClear UHD (288P6LJEB) της Philips, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα, με τιμή στα 599 ευρώ. Το 28’’ μόνιτορ προέρχεται από τη MMD (στην οποία η ολλανδική εταιρεία έχει παραχωρήσει από το 2009 την επωνυμία της για τη διάθεση οθονών) και υποστηρίζει τετραπλάσια ανάλυση (3.840 x 2.160 pixel) από τα Full HD μοντέλα.

Επομένως, είναι συμβατό με φιλμ και βιντεοπαιχνίδια σε ανάλυση Ultra HD, τα οποία, αν και προς το παρόν είναι περιορισμένα, υπόσχονται εντυπωσιακό ρεαλισμό και αποτελούν το αύριο της ψυχαγωγίας.

Οσον αφορά το… σήμερα, χάρις στην υπερυψηλή ευκρίνεια η οθόνη προβάλλει με εξαιρετική λεπτομέρεια εικόνες, βίντεο, σχέδια και γραφικά. Κάτι που είναι πολύ χρήσιμο σε επαγγελματίες οι οποίοι επεξεργάζονται κάθε είδους οπτικό υλικό, όπως φωτογράφοι, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Παρόλο που για να κρατήσει το κόστος σε προσιτά επίπεδα η MMD διάλεξε ένα πάνελ ΤΝ, οι επιδόσεις του μόνιτορ κινούνται στον αντίποδα όσων ίσως θα υπέθετε κανείς λόγω της συγκεκριμένης επιλογής.

Πρώτα και καλύτερα στην αναπαραγωγή των χρωμάτων, αφού, υποστηρίζοντας πάνω από ένα εκατομμύριο αποχρώσεις, καταφέρνει να αποδώσει «βαθύ» μαύρο και κάθε είδους εικόνα με ακριβή και ζωντανά χρώματα.

Απόλυτα ικανοποιητική είναι επίσης η φωτεινότητα (300 nit), όπως και οι γωνίες θέασης που εξασφαλίζει, οι οποίες φτάνουν τις 170 μοίρες οριζόντια και τις 160 μοίρες κατακόρυφα. Οπως είναι φυσικό, η οθόνη «ξεδιπλώνει» πλήρως τις παραπάνω δυνατότητες όταν προβάλλει βίντεο Ultra HD, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά καθηλωτικό. Επίσης, έχει μέγιστη συχνότητα ανανέωσης 60 Hz, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις και των βιντεοπαιχνιδιών.

Από την άποψη της ευχρηστίας, το 288P6LJEB έχει επίσης να «προτείνει» τη λειτουργία MultiView, χάρις στην οποία μπορεί να προβάλει περιεχόμενο από δύο πηγές ταυτόχρονα – έτσι ώστε, για παράδειγμα, να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και το λάπτοπ του παράλληλα με το desktop.

Συμβατό με PC και Mac, για τη σύνδεση των υπολογιστών και άλλων συσκευών, το μόνιτορ έχει υποδοχές VGA, DVI, DisplayPort 1.2 και HDMI. Η τελευταία, μάλιστα, υποστηρίζει συνδεσιμότητα MHL, με αποτέλεσμα να δέχεται συμβατά smartphones και tablets, για να αναπαράγει σε ανάλυση HD τα multimedia που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτά.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο θύρες USB 2.0 και δύο USB 3.0, με τις δύο τελευταίες να εξασφαλίζουν γρήγορη μεταφορά δεδομένων, όπως επίσης και δύο ενσωματωμένα ηχεία 3 Watt.

Οσον αφορά την εργονομία, το 288P6LJEB διαθέτει βάση Smart ErgoBase που χαμηλώνει σχεδόν μέχρι το επίπεδο του γραφείου για πιο άνετη γωνία θέασης, ενώ επίσης μπορεί να περιστρέφεται κατά 90 μοίρες, ώστε η οθόνη να παίρνει κατακόρυφη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή